Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1053390_0001.png
1053390_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato:7. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 37 af 29. november 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Gitte Lillelund Bech (V).
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 37:

Ministeren bedes uddybe, hvorfor det vurderes, at der ikke vil være administrative konse-kvenser/byrder for erhvervslivet ved afskaffelse af fradrag for sundhedsforsikringer. Vurde-ringen bedes opdelt på forsikringsbranchen og øvrige brancher.

Svar:

Efter forslaget skal arbejdsgiverne indberette særskilt til indkomstregisteret, hvis deafholder udgifter til sundhedsforsikringer og sundhedsbehandlinger m.v., som er skatteplig-tige for de ansatte. Denne indberetning sker i sammenhæng med indberetning af løn og an-dre personalegoder og vurderes på den baggrund ikke at påføre arbejdsgiverne nævnevær-dige administrative byrder.For så vidt angår forsikringsbranchen, indeholder forslaget ingen indberetningspligt. For-sikring og Pension har imidlertid dels i deres høringssvar til L 31 og dels i en henvendelsetil Folketingets Skatteudvalg (L 31- bilag 9) påpeget, at det vil være hensigtsmæssigt, hvisforsikringsbranchen foretog indberetning for sundhedsforsikringer, som er en ikke adskiltdel af en livsforsikringsordning, der er omfattet af § 19 i pensionsbeskatningsloven. Lig-nende regler indberetningspligt gælder i forvejen for gruppelivsforsikringer. Jeg vil derfortil 2. behandlingen fremsætte et ændringsforslag, der indebærer, at forsikringsselskabernehar indberetningspligten for sundhedsforsikringer, som er en ikke adskilt del af en livsfor-sikringsordning. Det indebærer samtidig, at arbejdsgiverne ikke skal indberette i disse til-fælde.
Side 2