Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1051799_0001.png
1051799_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato: 6. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 4 af 23. november 2011.
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 4:

Hvilke ændringer vil der ske i virksomhedernes pligt til at kontrollere, om arbejdsgiverbe-talte telefoner alene bruges til arbejdsrelaterede opkald i forhold til reglerne før multime-dieskattens indførelse?

Svar:

Før indførelsen af multimedieskatten var det tilladt at foretage enkeltstående privateopkald fra arbejdsgiverbetalte arbejdsmobiltelefoner uden, at dette medførte beskatning affri telefon. Det var således ikke en betingelse, at arbejdsgiverbetalte telefoner alene blevbrugt til arbejdsrelaterede opkald. Først med multimedieskatten blev dette en betingelse ogder opstod derfor, som det fremgår i SKATs vejledning om multimediebeskatning, særligekrav til kontrollen heraf.Med genindførelsen af adgangen til at foretage enkeltstående private opkald fra arbejdsmo-biltelefoner er der ikke længere behov for en sådan særlig kontrol. Der tilsigtes derfor ingenændringer i forhold til virksomhedernes pligt til at kontrollere, om arbejdsgiverbetalte tele-foner alene bruges til arbejdsrelaterede opkald i forhold til de regler, der var gældende førmultimedieskattens indførelse.
Side 2