Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1051875_0001.png
1051875_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato: 6. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 31 -Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andrelove.(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegunsti-gelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse for ar-bejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for afløn-ning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af BoligJo-bordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillæg til grøncheck m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 41 af 29. november 2011.
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou
Spørgsmål 41:Vil ministeren oplyse antallet af familier, hvor den ene forsørger er på offentlig forsørgelsemen står til rådighed for arbejdsmarkedet, der ved afskaffelse af loftet over børnefamilie-ydelsen fremover vil modtage 50.000 kr. eller derover om året i børnefamilieydelse.
Svar:Indledningsvis bemærkes, at det gældende loft over den samlede børne- og unge-ydelse på 35.000 kr. er et loft, der gælder pr. modtager. Modtageren er typisk moderen. Inogle tilfælde vil der være familier, hvor der er flere modtagere. Det vil f.eks. være tilfæl-det i en sammenbragt familie, hvor en mand og en kvinde begge modtager børne- og unge-ydelse for børn fra tidligere forhold. I disse tilfælde vil der være et loft for de to modtagerehver især, og altså ikke for familien. Opgjort på familieniveau, og altså ikke på modtager-niveau, skønnes det, at ca. 9.000 familier årligt vil få børne- og ungeydelse på 50.000 kr.(2012-niveau) eller derover.Det er kun med betydelig usikkerhed muligt at skønne over, hvor stor en andel af disse, derudgøres af familier, hvor den ene forsørger modtager indkomsterstattende overførselsind-komster og står til rådighed for arbejdsmarkedet.Usikkerheden er først og fremmest knyttet til opgørelsen af folks tilknytning til arbejds-markedet, herunder ikke mindst om de er til rådighed for arbejdsmarkedet eller ej. I det føl-gende er der anvendt en opdeling af befolkningen efter, hvad de er mest i løbet af året, ka-tegoriseret på basis af indkomster mv. i årets løb.Ud fra en sådan opdeling er medtaget følgende: Personer i støttet beskæftigelse, personer ibåde støttet og ustøttet beskæftigelse, personer, der både er i støttet beskæftigelse og perio-der med ledighed, sygdom eller arbejdsmarkedspolitiske foranstaltninger, personer udenbeskæftigelse og som modtager dagpenge, kontanthjælp, sygedagpenge, orlovsydelser mv.,personer i fleksjob samt revalidenter.Det skønnes på denne baggrund og som nævnt med en betydelig usikkerhed, at ca. 4.000familier, hvor mindst en af forsørgerne tilhører ovennævnte gruppe, ved en afskaffelse afloftet vil få børne- og ungeydelse på 50.000 kr. eller derover.
Side 2