Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1051791_0001.png
1051791_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato: 6. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 23. november 2011.
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 5:

Hvis en betjent bliver udstyret med en tjenestetelefon, som han vælger at tage med hjemuden for tjeneste, vil han så skulle underskrive en tro og love erklæring, og skal arbejdsgi-verens foretage stikprøvekontrol om betjentens brug efter regeringens forslag?

Svar:

En betjent, der bliver udstyret med en tjenestetelefon, som er nødvendig for udførel-sen af tjenesten vil, efter regeringens forslag, fortsat skulle afgive en tro og love erklæringfor at afkræfte formodningen for, at arbejdsmobiltelefonen er til rådighed for privat anven-delse.Efter regeringens forslag må der, i modsætning til under multimedieskatten, foretages en-keltstående private opkald til og fra en sådan arbejdsmobiltelefonen uden, at dette udløserbeskatning af fri telefon. Arbejdsgiveren vil derfor alene skulle foretage en særskilt kontrolaf betjentens brug af telefonen, hvis der sker en væsentlig afvigelse fra det ”sædvanligesamtalemønster” i form af en markant stigning i udgiften til telefoni uden arbejdsmæssiggrund, eller hvis det konstateres, at betjenten har brugt arbejdsmobiltelefonen til betaling afprivate udgifter f. eks donation af penge til indsamlinger.
Side 2