Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1053414_0001.png
1053414_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato:7. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 50 af 2. december 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF).
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 50:

Vil ministeren beregne, hvor mange der vil benytte sig af den nuværende multimedieskat,hvis medarbejderen fremover blev beskattet af 500 kr. om året, samt hvad det ville give iprovenu?

Svar:

Hensigten med lovforslaget er at gøre op med multimediebeskatningens uheldige be-skatning af arbejdsredskaber. For computere og internet har det været vigtigt for regeringenat sikre, at hjemmearbejdspladser er skattefri for at støtte en fleksibel arbejdstilrettelæggel-se.Regeringen har derfor ingen intentioner om at bevare multimediebeskatningen, ej hellermed et markant lavere skattepligtigt beløb, som angivet i spørgsmålet. Der foreligger derforheller ikke beregninger for de provenumæssige konsekvenser af en reduceret multimedie-beskatning.Det lavere skattepligtige beløb skønnes dog umiddelbart at kunne medføre et provenutabsvarende til 5/6 af det nuværende provenu fra multimediebeskatningen. Hertil kommer etyderligere provenutab som følge af ændret adfærd, da det må forventes, at flere som følgeaf den markant øgede skattesubsidiering vil benytte muligheden for at få sådanne persona-legoder stillet til rådighed.
Side 2