Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1053425_0001.png
1053425_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato:7. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 60 af 5. december 2011.
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 60:

Vil ministeren oplyse, om ministeren forventer en mindre benyttelse af fradraget for Bo-ligJobordningen end oprindeligt forventet, når borgere og virksomheder ikke kan benytte etdigitalt betalingsmodul, som automatisk indberetter fradraget?

Svar:

Som det fremgår af mit svar på spørgsmål 55, vil et betalingsmodul, hvis det udvik-les, i bedste fald kunne fungere i et halvt år, inden BoligJobordningen igen ophører. Hvisborgerne i dette halve år skulle betale udgifter til hjælp og vedligeholdelse i hjemmet viaSKATs hjemmeside for at opnå fradrag, ville det formentlig betyde, at færre ville få glædeaf ordningen, da en ny indberetningsmetode erfaringsmæssigt kræver en vis tilvænning.Ved at udlade at udvikle betalingsmodulet kan vi sikre en kontinuitet, som, under disse om-stændigheder, er til glæde for borgerne.
Side 2