Skatteudvalget 2011-12
L 32 Bilag 16
Offentligt
1053086_0001.png
1053086_0002.png
J.nr. 2011-231-0051Dato: 7-12-2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
L32 - Forslag til lov om ændring af lov om afgift af kvælstofoxider, lovom energiafgift af mineralolieprodukter m.v. og lov om afgift af naturgasog bygas.Hermed sendes kommentar til bilag 14 – henvendelse fra Foreningen Rej-searbejdere.dk.
Thor Möger Pedersen/ Lene Skov Henningsen
Foreningen Rejsearbejdere.dkanfører, at forhøjelsen af NOx-afgiften medfører yderlige-re ledighed i Industri og Bygge & Anlægssektoren. Foreningen anfører alternativer til detønskede provenu som erstatning for NOx-afgiften.Foreningen foreslår:At der indføres en energispareafgift / fast afgift på Danmarks sommerhuse og boli-ger. Samtidig anføres muligheden for at ændre på beskatningen af salg af sommer-huse.At ejendomsværdiskatten bør hæves på grund af det store fald på renten og enormeværdistigninger.Brændeovne pålægges en afgift på 200 kr. Den højere NOx-afgift vil medvirke til,at der bliver fyret endnu mere i de danske brændeovne, samt at incitamentet til atopstille yderligere brændeovne stiger.Udenlandske lastbiler og busser der slider på de danske landeveje kan beskattesmed en afgift tilsvarende ”MAUT” i Tyskland.
Kommentar:
Skatteministeriet har tidligere kommenteret på den samlede beskæftigelseseffekt af finans-lovsaftalen. Se bl.a. spørgsmål 10 til L32.Vedr. sommerhuse eksisterer der allerede i dag en energispareafgift i CO2-afgiftsloven.Energiforbrug i sommerhuse afgiftsberigtiges på lige fod med energiforbrug i helårsboliger.Regeringen vil ikke hæve ejendomsværdiskatterne.Vedr. brændeovne har regeringen som led i energiudspillet "Vores energi" foreslået en nyforsyningssikkerhedsafgift. Den omfattet også biomasse, herunder brænde til brændeovne,så det er faktisk regeringens plan at lægge afgifter på eksternaliteter, som vi alle påføres frabrændeovne.Regeringen har med regeringsgrundlaget ”Et Danmark, der står sammen” fastslået, at denvil fremsætte et forslag om en kilometerbaseret afgift på lastbiler. I forbindelse med finans-lovsaftalen 2012 blev regeringen og Enhedslisten enige om, at en sådan afgift skal indføreshurtigst muligt.
Side 2