Skatteudvalget 2011-12
L 32
Offentligt
1057450_0001.png
14. december 2011
Folketingets SkatteudvalgChristiansborg

Ministeren for by, bolig og landdistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 35 til L 32

L 32

Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, tobaksafgiftsloven, øl- og vinafgiftsloven ogforskellige andre love. (Afgiftsforhøjelser på chokolade, sukkervarer, is, sodavand, tobak, øl ogvin).Af skatteministeren (Thor Möger Pedersen)

Spørgsmål:

Vil ministeren redegøre for, hvordan tabet af arbejdspladser som følge af den foreslåede stig-ning i NOx-afgiften, jf. udmeldingerne fra flere danske virksomheder, kan kompenseres ved etstigende antal praktikpladser og voksenefteruddannelse?

Svar:

Jeg kan henvise til skatteministerens besvarelse af spørgsmål 2 ad L 32, hvoraf fremgår, at deforeslåede afgiftsforhøjelser ikke i større omfang forventes at påvirke vilkårene og udviklingen ilanddistrikterne.Som jeg også har tilkendegivet flere gange og senest i forbindelse med samrådet i Skatteudval-get den 14. december 2011, så skal regeringens finanslov ses under ét. Regeringens samledeinitiativer, herunder i forhold til jobskabelse, uddannelse, praktikpladser mv. kommer alle til gavn- også i landdistrikterne, hvor man er særligt hårdt ramt af krisen.
Med venlig hilsen
Carsten Hansen