Skatteudvalget 2011-12
L 33 Bilag 27
Offentligt
1052983_0001.png
1052983_0002.png
J.nr. 2011-231-0049Dato: 7. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
L33 - Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, tobaksafgifts-loven, øl- og vinafgiftsloven og forskellige andre love (Afgiftsforhøjelserpå chokolade, sukkervarer, is, sodavand, tobak, øl og vin)Hermed sendes kommentar til bilag 3 – henvendelse fra De SamvirkendeKøbmænd.
Thor Möger Pedersen/ Lene Skov Henningsen
De Samvirkende Købmændpåtaler den meget korte tid, der er mellem vedtagelsen ogikrafttrædelsestidspunktet i L33, som giver anledning til store problemer for importører,producenter, grossister, detailhandel og restauranter.Det foreslås derfor, at ikrafttrædelsen udsættes. Grundene hertil er som minimum, at-----priserne på alle berørte varer skal genberegnes, der skal udarbejdes og trykkes nye pris-lister og kunderne skal underrettes.De varer, der skal sælges primo 2012 er for længst bestilt og prissat i alle led.Tilbudsaviser har gennemsnitligt en produktionstid på 4 uger.Samhandelsafgifter mellem de forskellige led er ofte juridisk reguleret og kan udeluk-kende baseres på vedtagne afgifter.Varer, der er undervejs fra udlandet, og som først ankommer primo 2012, skal afgiftbe-lægges efter de nye satser.
De Samvirkende Købmænd gør afslutningsvist opmærksom på, at der tidligere har væreteksempler på, at producenter og butikker fik tid til at tilpasse priserne.
Kommentar:
Med Finansloven for 2012 ønsker regeringen og Enhedslisten at skabe et moderne og ret-færdigt Danmark, med fornyet fremgang, flere arbejdspladser og samtidig en god, socialbalance.Aftaleparterne er enige at øge de offentlige indtægter gennem skatter og afgifter med sam-let 5 mia. kr. De øgede indtægter bidrager til en holdbar og ansvarlig finansiering af de of-fentlige udgifter og er samtidig med til at understøtte centrale målsætninger om styrket fol-kesundhed, bedre uddannelse og bedre miljø.Regeringen erkender, at tiden fra lovforslagets vedtagelse til ikrafttrædelsestidspunktet erkort, men må samtidig understrege, at der er behov for, at indtægterne fra de øgede afgifterallerede fra januar 2012 bidrager til finansieringen af de ovennævnte initiativer.
Side 2