Skatteudvalget 2011-12
L 33 Bilag 39
Offentligt
1056447_0001.png
1056447_0002.png
J.nr. 2011-231-0049Dato: 13. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
L33 - Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, tobaksafgifts-loven, øl- og vinafgiftsloven og forskellige andre love (Afgiftsforhøjelserpå chokolade, sukkervarer, is, sodavand, tobak, øl og vin)Hermed sendes kommentar til bilag 38 - Miss Bagel & Coffee.
Thor Möger Pedersen/ Susanne Reinholdt Andersen

Miss Bagel & Coffee

har henvendt sig til skatteudvalget vedr. de foreslåede afgiftsforhøjelser,som træder i kraft den 1. januar 2012.De henviser til et brev fra Coop, som beder dem fremsende prismaster med nye indkøbspriserpå produkter, der er omfattet af de nye afgifter, inden den 16. december 2011. Miss Bagel &Coffee anfører herefter, at det er helt uoverskueligt, da de ikke ved noget som helst om de nyeafgifter. De har ikke mulighed for at fremsende de ønskede oplysninger inden tidsfristen, hvor-for afgiftsstigningerne kommer til at koste dem som virksomhed endnu engang. Det kommer tilat koste arbejdspladser. De kæmper i forvejen med bare at overleve i en hård tid, og den tidkunne de godt tænke sig at bruge til at bage, i stedet for at skulle tolke nye afgifter.

Kommentarer:

Med Finansloven for 2012 ønsker regeringen og Enhedslisten at skabe et moderne og retfærdigtDanmark, med fornyet fremgang, flere arbejdspladser og samtidig en god, social balance.Aftaleparterne er enige at øge de offentlige indtægter gennem skatter og afgifter med samlet 5mia. kr. De øgede indtægter bidrager til en holdbar og ansvarlig finansiering af de offentligeudgifter og er samtidig med til at understøtte centrale målsætninger om styrket folkesundhed,bedre uddannelse og bedre miljø.Regeringen erkender, at tiden fra lovforslagets vedtagelse til ikrafttrædelsestidspunktet er kort,men må samtidig understrege, at der er behov for, at indtægterne fra de øgede afgifter alleredefra januar 2012 bidrager til finansieringen af de ovennævnte initiativer.
Side 2