Skatteudvalget 2011-12
L 33
Offentligt
1056387_0001.png
1056387_0002.png
1056387_0003.png
Talepapir til åbent samråd i Folketingets Skatteudvalg den8. december 2011 kl. 7.00-9.00
5. december 2011
Samrådsspørgsmålenes ordlyd:L 33Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, tobaksafgiftsloven,øl- og vinafgiftsloven og forskellige andre love. (Afgiftsforhøjelser påchokolade, sukkervarer, is, sodavand, tobak, øl og vin). Af skatteministe-ren (Thor Möger Pedersen).Spørgsmål CMinistrene bedes redegøre for beskæftigelseseffekten af grænsehandel.(Spørgsmålet er også stillet til Skatteministeren og til Beskæftigelsesmini-steren.)Spørgsmål DMinistrene bedes redegøre for konsekvenserne for illegal handel somfølge af øgede afgiftsstigninger på typiske grænsehandelsprodukter.(Spørgsmålet er også stillet til Skatteministeren og til Justitsministeren.)Spørger:Mads Rørvig (V) og Torsten Schack Pedersen (V).Bemærkninger:
Indledning:
Først vil jeg gerne takke udvalget for ind-bydelsen.
Jeg er sammen med mine ministerkollegaerblevet bedt om at redegøre for nogle for-hold vedrørende grænsehandel i forbindel-
2/3
se med lovforslag L 33 om forhøjelse af enrække punktafgifter.
Skatteministeren har jo netop på bedste visredegjort for de nærmere detaljer omkringlovforslaget og for regeringens overvejel-ser omkring grænsehandel.
Jeg vil derfor henholde mig til skattemini-sterens besvarelse af udvalgets spørgsmål.
Som jeg for nylig oplyste skriftligt til ud-valget i mit svar på spørgsmål 10 til lov-forslaget, er mit ministerium

ikke

et sek-torministerium.
Det er naturligvis sådan, at det er skattemi-nisteren, der har ansvaret for de beslutnin-ger, der træffes inden for skatteministerenssektorområde.
Det er min rolle som landdistriktsminister
3/3
at fremme og koordinere samarbejdet mel-lem ministrene på tværs af sektorer, såhensynet til landdistrikterne bliver vareta-get i alt, hvad regeringen foretager sig.
Det, at vi nu har et ministerium for landdi-strikter, viser jo i sig selv, at yderområder-nes udfordringer er noget, som regeringenprioriterer meget højt.
Tak for ordet.