Skatteudvalget 2011-12
L 33
Offentligt
1052965_0001.png
1052965_0002.png
J.nr. 2011-231-0049Dato: 7. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 33 - Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, øl- og vin-

afgiftsloven og forskellige andre love (Afgiftsforhøjelser på chokolade,

sukkervarer, is, sodavand, tobak, øl og vin).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 6 af 25. november 2011. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen.
Thor Möger Pedersen/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål:

Hvilket arbejde foretages der i regi af Skatteministeriet for at kvalitetssikre grænsehandels-tallene, herunder særligt i forhold til øl og sodavand?

Svar:

Skatteministeriets skøn for omfanget af grænsehandlen bygger på flere undersøgelser afdanskernes køb af diverse varer i udlandet. Gallup udfører en gang hvert kvartal en spørge-undersøgelse af danskernes indkøbsvaner i udlandet fordelt på mængder og værdi, og her-udover modtager Skatteministeriet hvert halve år tal fra GfK ConsumerScan, hvor et panelaf danskere scanner alle varer, de køber. Undersøgelsen er fordelt på Danmark og udlandet.Der har dog i mange år været en debat om, hvorvidt skatteministeriets skøn for grænse-handlen med især sodavand og øl er for lavt, og derfor har Skatteministeriet i forbindelsemed arbejdet med den kommende grænsehandelsrapport, som forventes færdig i løbet af2012, valgt at supplere Gallup og GfK undersøgelserne med en yderligere undersøgelse,hvor de primære leverandører af drikkevarer til grænsehandlen er blevet bedt om at oplysederes salg til grænsebutikkerne. Undersøgelsen udføres af Deloitte.Deloitte undersøgelsen vil indgå i Skatteministeriets endelige skøn for omfanget af grænse-handlen med de forskellige drikkevarer, hvilket forhåbentlig vil bidrage til, at omfanget afdanskeres grænsehandel med drikkevarer vil blive endnu bedre belyst.
Side 2