Transportudvalget 2011-12
L 39
Offentligt
1066013_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
13. januar 20122011-3306
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 12. december 2011 stillet mig følgendespørgsmål vedrørende L 39 – forslag til lov om ændring af færdselsloven, somjeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra HenningHyllested, (EL).

Spørgsmål nr. 5:

”Vil politiet med udgangspunkt i data opnået i forbindelse med razziaer,almindelig færdselskontrol osv. foretage en vurdering af, hvor mange procentaf de store knallerter (knallert-45) på de danske veje, der efter politietsopfattelse har fået foretaget ulovlige ændringer, der muliggør en højerehastighed end den tilladte?”

Svar:

Transportministeriet har anmodet Justitsministeriet om bidrag til besvarelsen.Justitsministeriet har til brug herfor indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet,som oplyser følgende:”Rigspolitiet er ikke i besiddelse af statistiske oplysninger om den procentdel afstore knallerter (knallert-45) på de danske veje, der har fået foretaget ulovligeændringer, som muliggør en højere hastighed end den tilladte.En fyldestgørende besvarelse af spørgsmålet ville forudsætte en manuelgennemgang af sager vedrørende store og små knallerter, der har fået foretagetulovlige ændringer, der muliggør en højere hastighed end den tilladte, medhenblik på at udskille overtrædelser vedrørende store knallerter.”
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen