Skatteudvalget 2011-12
L 44 Bilag 2
Offentligt
1057064_0001.png
1057064_0002.png
1057064_0003.png
J.nr. 2011-711-0059Dato: 14. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
Til udvalgets orientering vedlægges supplerende hørings-skema samt et modtaget høringssvar vedrørende forslag tillov om gensidig bistand ved inddrivelse af fordringer i for-bindelse med skatter, afgifter og andre foranstaltningersamt administrativt samarbejde på beskatningsområdet -lovforslag L 44.
Thor Möger Pedersen/Carsten Vesterø
Supplerende høringsskemaindeholdende høringssvar og kommentarer hertil vedrørende forslag tillov om gensidig bistand ved inddrivelse af fordringer i forbindelse med skatter, afgifter og andre for-anstaltninger samt administrativt samarbejde på beskatningsområdet – lovforslag L 44.

Høringspart

DI

Høringssvar

DI har ingen umiddelbarekommentarer om implemen-tering af direktiver. For såvidt angår anbefalingernefra Global Forum onTransparency and Exchangeof Information finder DIdisse anbefalinger unødigtvidtgående. DI finder – i ly-set af, at der ikke er lovkravfra EU om at indføre såvidtgående regler – at detbør overvejes nøje, hvadformålet er med anbefalin-gerne, og om formålet stårmål med omkostninger ogadministrative byrder fordanske selskaber.

Skatteministeriets be-

mærkninger

Danmark har tilsluttet sigGlobal Forum on Transpa-rency and Exchange of In-formation i 2009. Dette in-debærer en folkeretlig for-pligtelse til at leve op tilGlobal Forum’s og OECD’sstandard for udveksling afoplysninger og følgelig til atimødekomme de anbefalin-ger, som Global Forum måt-te give Danmark.Global Forum har givet toanbefalinger til Danmark,der begge handler om, atDanmark bør sikre, at derforefindes ejeroplysningerom alle typer af selskaberuanset ejerandelens størrel-se. Den ene anbefaling an-går ihændehaveraktier og vilblive imødekommet ved etlovforslag fra Erhvervs- ogVækstministeren senere iindeværende folketingssam-ling. Den anden anbefalingangår ejeroplysninger i sel-skaber, der ikke er aktiesel-skaber, dvs. selskaber medbegrænset ansvar, partner-selskaber, kommanditsel-skaber m.fl.Lovforslaget imødekommerden sidstnævnte anbefalingved at indføre krav om, at depågældende selskaber skalføre en fortegnelse over eje-re og medlemmer svarendetil den liste, som aktiesel-skaber allerede i dag skal fø-re efter selskabslovens § 52.Der er tale omSide 2
oplysninger, som selskaberm.v. som oftest ligger indemed som led i deres almin-delige virke, hvorfor forsla-get ikke skønnes at medføreadministrativ belastning afselskaberne m.v.
Side 3