Retsudvalget 2011-12
L 53
Offentligt
1075349_0001.png
1075349_0002.png
Strafferetskontoret
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:2. februar 2012Kontor: StrafferetskontoretSagsbeh: Stephan Andreas Dam-gaardSagsnr.: 2011-731-0014Dok.:323913
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 1 vedrørende forslag til lov omændring af lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkur-rence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringslovensamt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge ogSverige (Ændring af revisionsbestemmelse) (L 53), som FolketingetsRetsudvalg har stillet til justitsministeren den 13. januar 2012. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Pernille Skipper (EL).
Morten Bødskov/Carsten Kristian Vollmer
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 1 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om æn-

dring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbru-

gerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov

om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige.

(Ændring af revisionsbestemmelse) (L 53) fra Folketingets Retsud-

valg:

”Vil ministeren fremsende et eventuelt kommissorium eller enopgavebeskrivelse for den tværministerielle arbejdsgruppe,som p.t. arbejder på forslag vedrørende logning samt redegørefor hvilke ministerier, der deltager i arbejdet og hvornår dettearbejde forventes færdiggjort?”

Svar:

Den daværende regering nedsatte i efteråret 2009 en arbejdsgruppe, somfor tiden er ved at overveje, hvordan oplysninger om brugere af taletids-kort, internetcaféer, gratis hotspots og internetadgang på biblioteker mv.kan registreres, så det sikres, at politiet har mulighed for at sammenholdeoplysninger om brugeren med oplysninger om kommunikationsapparatet.Efter kommissoriet skal arbejdsgruppen gennemgå og vurdere de tekniskemuligheder for at registrere sådanne oplysninger, og i den forbindelse skalarbejdsgruppen inddrage erfaringer fra andre lande samt inddrage tele-branchen i arbejdet.På baggrund af overvejelserne skal arbejdsgruppen komme med anbefalin-ger om en mulig brugerregistreringsordning, og arbejdsgruppen skal i denforbindelse også belyse de økonomiske og administrative konsekvenser afanbefalede registreringsordninger.Arbejdsgruppen består af repræsentanter for Justitsministeriet, (nu) Er-hvervs- og Vækstministeriet samt Rigspolitiet, Politiets Efterretningstjene-ste og (nu) Erhvervsstyrelsen.Arbejdsgruppens kommissorium er vedlagt.Arbejdsgruppen forventes at færdiggøre sit arbejde i løbet af foråret 2012.
2