Retsudvalget 2011-12
L 53
Offentligt
1095973_0001.png
1095973_0002.png
Strafferetskontoret
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
23. marts 2012StrafferetskontoretJesper Jarnit2011-731-0014339528
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 15 vedrørende forslag til lovom ændring af lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov omkonkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleve-ringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island,Norge og Sverige (Ændring af revisionsbestemmelse) (L 53), som Folke-tingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 6. februar 2012.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pernille Skipper (EL).
Morten Bødskov/Carsten Kristian Vollmer
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 15 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om æn-

dring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbru-

gerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov

om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige

(Ændring af revisionsbestemmelse) (L 53) fra Folketingets Retsud-

valg:

”Vil ministeren i forlængelse af svar på spørgsmål nr. 3 igang-sætte en manuel gennemgang af de anmodninger og retsken-delser, som ligger til grund for indhentning af oplysninger påbaggrund af logningsbekendtgørelsen, således at det bliver mu-ligt at foretage disse nærmere opgørelser, og vil ministerendesuden iværksætte ændringer i reglerne for, hvilke statistiskeoplysninger der registreres, således at dette for fremtiden vilkunne opgøres uden manuel gennemgang af de relevante an-modninger og retskendelser?”

Svar:

Som anført i besvarelsen af spørgsmål nr. 3 vedrørende lovforslaget vil enopgørelse over, hvordan logningstallene fordeler sig i forhold til forskelli-ge brancher og kategorier af udbydere, forudsætte en manuel gennemgangaf et betydeligt antal anmodninger og retskendelser.En sådan gennemgang vil i givet fald forudsætte, at der afsættes omfatten-de ressourcer hertil hos politiet. Justitsministeriet har imidlertid ikke på detforeliggende grundlag fundet anledning til at tage skridt hertil.Med hensyn til de fremtidige opgørelser på området, har Rigspolitiet op-lyst, at det vil kræve tekniske ændringer af politiets IT-systemer og indfø-relse af nye arbejdsgange, hvis det via elektroniske registreringer skalkunne opgøres, hvordan logningstallene fordeler sig i forhold til forskelli-ge typer af udbydere mv.Rigspolitiet har endvidere oplyst, at der ikke ses at være et politifagligt be-hov for en sådan opgørelse.
2