Transportudvalget 2011-12
L 62 Bilag 7
Offentligt
1078913_0001.png
1078913_0002.png
1078913_0003.png
1078913_0004.png
Til lovforslag nr.L 62
Folketinget 2011-12
Betænkning afgivet af Transportudvalget den 0. februar 2012
1. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om havne.(Udvidelse af forretningsmuligheder m.v.)[af transportministeren (Henrik Dam Kristensen)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 21. december 2011 og vartil 1. behandling den 31. januar 2012. Lovforslaget blev ef-ter 1. behandling henvist til behandling i transportudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og transportministeren sendte den <dato>dette udkast til udvalget, jf. <bilag>. Den 22. december2011 sendte transportministeren de indkomne høringssvarog et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra:Danmarks SkibsmæglerforeningShipCargoTransportministeren har over for udvalget kommenteretde skriftlige henvendelser til udvalget.DeputationerEndvidere har følgende mundtligt over for udvalget rede-gjort for deres holdning til lovforslaget:<Deputationer>SpørgsmålUdvalget har stillet 10 spørgsmål til transportministerentil skriftlig besvarelse, som denne har besvaret.2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/min-dretal ved afstemning i Folketingssalen.
Benny Engelbrecht (S)fmd.Karin Gaardsted (S) Magnus Heunicke (S) Mette Reissmann (S) Orla Hav (S)Rasmus Prehn (S) Torben Hansen (S) Andreas Steenberg (RV) Rasmus Helveg Petersen (RV) Lone Loklindt (RV)Jesper Petersen (SF) Anne Baastrup (SF) Henning Hyllested (EL) Per Clausen (EL) Lars Dohn (EL) Thomas Danielsen (V)Martin Geertsen (V) Flemming Damgaard Larsen (V)nfmd.Lars Christian Lilleholt (V) Kristian Pihl Lorentzen (V)
DokumentIdJournalnummer
2
Karsten Nonbo (V) Hans Christian Schmidt (V) Kim Christiansen (DF) Morten Marinus (DF) Jørn Dohrmann (DF)Leif Mikkelsen (V) Villum Christensen (LA) Lars Barfoed (KF) Tom Behnke (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474422171612
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 62Bilagsnr.123456TitelHøringssvar og høringsnotat, fra transportministerenHenvendelse af 24/1-12 fra Danmarks SkibsmæglerforeningUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetFastsat tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHenvendelse af 30/1-12 fra ShipCargoHenvendelse af 8/2-12 fra Danmarks SkibsmæglerforeningOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 62Spm.nr.1TitelSpm. om kommentar til henvendelse af 24/1-12 fra DanmarksSkibsmæglerforening, til transportministeren, og ministerens svarherpåSpm. om ministrene kan redegøre for lovforslagets konsekvenserfor vilkårene for og udviklingen i landdistrikterne, til transportmi-nisteren og ministeren for by, bolig og landdistrikter, og ministe-rens svar herpåSpm. om ministeren kan udarbejde en oversigt over bestyrelses-honorarernes størrelse fordelt på bestyrelsesformænd, -næstfor-mænd, ”alm.” bestyrelsesmedlemmer, medarbejderrepræsentanter(hvis disse aflønnes med særskilt beløb) i følgende havne: Ål-borg, Århus, Esbjerg, ADP (Fredericia/Nyborg/Middelfart), m.v.,til transportministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren kan oplyse baggrunden for at havnene, hvisde ønsker at udnytte de ”nye forretningsmuligheder”, ikke sikreskontraktligt i f.eks. 8 år (eller 5 år), til transportministeren, og mi-nisterens svar herpåSpm. om, anser ministeren det ikke for urimeligt, at en privat ak-tør blot kan meddele skriftligt, at vedkommende virksomhed(hvis der overhovedet er tale om en virksomhed) ønsker at overta-ge en aktivitet fra en havn, til transportministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om ministeren kan redegøre for, hvem der skal afgøre, hvad”snarest muligt” er i den konkrete situation, hvor en privat aktørhar meddelt ønske om at overtage en eksisterende aktivitet fra enhavn, til transportministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren kan redegøre for, hvem der skal vurdere i”den konkrete situation, hvor hurtigt havnen kan afstå fra at driveaktiviteten”, til transportministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, anser ministeren det ikke for unødigt bureaukratisk, nårkravet til havnene om, at investeringer i landarealer, der ikke lig-ger i umiddelbar nærhed af havnens eksisterende arealer, skal ud-skilles i selvstændige skattepligtige selskaber, når netop udviklin-gen og drift af landarealer er en kerneopgave for havnene som in-
2
3
4
5
6
7
8
4
910
frastrukturforvaltere, til transportministeren, og ministerens svarherpåSpm. om ministerens kommentar til henvendelsen af 30/1-12 fraShipCargo, til transportministeren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelse af 8/2-12 fra DanmarksSkibsmæglerforening, til transportministeren, og ministerens svarherpå