Transportudvalget 2011-12
L 77
Offentligt
1085980_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
28. februar 20122012-568
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 13. februar 2012 stillet mig følgende spørgsmålvedrørende L77 – Forslag til lov om Aarhus Letbane, som jeg hermed skalbesvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 11:

Ministeren bedes gøre rede for, hvor meget Djurslandskommunerne skal betalei tilkøbsydelser, for at letbanen vil blive elektrificeret hele vejen til Grenå, oganser ministeren det for sandsynligt, at de to kommuner, under hensyntagen tilderes økonomiske situation i øvrigt, vil være i stand til at kunne løfte denneopgave.

Svar:

Det fremgår af §10, stk. 3, at en hel eller delvis elektrificering af Grenaabanenog/eller Odderbanen er et tilkøb. Udgiften til elektrificering, udover hvad der eri driftsøkonomisk balance, skal finansieres af de parter, som måtte ønske denneelektrificering. Prisen på elektrificeringen kendes først, når de endelige tilbudpå letbaneanlægget – inkl. optioner på elektrificering – foreligger.Ønsker Aarhus Kommune og Region Midtjylland af driftsøkonomiske hensynat elektrificere Grenaabanen og/eller Odderbanen er det tilkøb og skal såledesfinansieres af disse parter.Som udgangspunkt er det således ikke Djurslandskommunerne, som skalfinansiere en elektrificering af Grenaabanen, men hvis Aarhus Kommune ogRegion Midtjylland ikke ønsker at elektrificere Grenaabanen, harDjurslandskommunerne mulighed for at finansiere en elektrificering afGrenaabanen.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen