Transportudvalget 2011-12
L 77
Offentligt
1085991_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
28. februar 20122012-568
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 13. februar 2012 stillet mig følgende spørgsmålvedrørende L77 – Forslag til lov om Aarhus Letbane, som jeg hermed skalbesvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 14:

Når det i lovforslaget hedder, at ”elektrificering ud over, hvad der er idriftsøkonomisk balance i forhold til de hidtidige beregninger, skal finansieresaf de parter, som måtte ønske denne elektrificering”, indføres der dermed etprincip, der fremover - relativt set - også vil finde anvendelse vedmotorvejsbyggeri i områder med et spinkelt trafikunderlag, hvor kommuner ogregioner vil blive stillet overfor et lignende krav med hensyn til anlæg af f.eks.lokale broer?

Svar:

Nej, det er ikke hensigten, at der indføres et generelt princip, hvor kommunerog regioner vil blive stillet over for økonomiske krav ved nye anlægsprojekter.Ved anlæg af Aarhus Letbane er der imidlertid tale om et lokalt forankretprojekt. Det har således været et ønske fra de lokaler parter, at der på forhånder taget stilling til, hvordan udgifterne til yderligere elektrificering skal fordelesalt efter om elektrificeringen er i driftsøkonomisk balance eller ej.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen