Transportudvalget 2011-12
L 77
Offentligt
1086570_0001.png
1086570_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
29. februar 20122012--568
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 13. februar 2012 stillet mig følgende spørgsmålvedrørende L77 – Forslag til lov om Aarhus Letbane, som jeg hermed skalbesvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 20:

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt og i hvilket omfang letbaneselskabetkan gøre Banedanmark ansvarlig for et ikke-tilfredsstillende teknisk niveau,f.eks. udskiftning af gamle sveller og skinner på Grenåbanen, der kan medvirketil at nedsætte driftsomfanget.

Svar:

Jævnfør lovforslagets bemærkninger afsnit 3.3 forbliver ansvaret forinfrastrukturen på Grenaabanen hos Banedanmark.Grundlæggende set vil letbanen derfor blive vedligeholdt på linie med alleandre banestrækninger i Danmark, som Banedanmark har ansvaret for, såledesder kan opretholdes en god og stabil drift på strækningen. Grenaabanen vilderfor også indgå i Banedanmarks fremtidige prioriteringer affornyelsesarbejder på det statslige banenet på nøjagtig samme måde, som hvisder ikke skulle være letbanedrift til Grenaa.Yderligere er det præciseret i forbindelse med den politiske aftale mellemstaten, Aarhus Kommune og Region Midtjylland om ”Oprettelse af et fællesanlægsselskab i forbindelse med anlæg af en letbane i Aarhus” præciseret, at”Tilsvarende forpligter Banedanmark sig til at vedligeholde Grenaabanen,således at stabil letbanedrift kan opretholdes”.Endvidere bemærker jeg, at der vil skulle udarbejdes en aftale mellem drifts- oginfrastrukturselskabet og Banedamark ud fra de krav og forskrifter tilvedligeholdelsesstanden på letbanen, som er godkendt af Trafikstyrelsen.Jeg mener hermed, der er et godt grundlag for at sikre en stabil letbanedrift påhele letbanestrækningen, og Banedanmark vil naturligvis leve op til sit ansvarsom infrastrukturejer og i henhold til de aftaler, der er indgået – eller indgås – iforbindelse med letbaneanlægget.
Med venlig hilsenSide 2/2
Henrik Dam Kristensen