Transportudvalget 2011-12
L 77
Offentligt
1086447_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
29. februar 20122012-568
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 13. februar 2012 stillet mig følgende spørgsmålvedrørende L 77 – Forslag til lov om Aarhus Letbane, som jeg hermed skalbesvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 4:

Ministeren bedes gøre rede for, hvordan letbaneselskabet vil være stillet itilfælde af tvist med entreprenøren eller andre, efter at staten har overdragetsin andel til letbaneselskabet, herunder gøre rede for, hvordan letbaneselskabetsom følge af en eventuel tvist vil være stillet, hvis det idømmes en bod, der erstørre end selskabet magter at betale.

Svar:

Det fremgår af lovforslagets § 14, stk. 1: ”AarhusLetbane I/S opløses, nåranlægget af letbanen i Aarhus, jf. § 2, er færdigt, og selskabets bestyrelsetræffer beslutning om, at anlægget skal overdrages til drifts- oginfrastrukturselskabet.”Jeg bemærker i den forbindelse, at det er bestyrelsen for letbanen, somrepræsenterer alle tre ejere, der skal træffe beslutning om overdragelse afanlægget til drifts- og infrastrukturselskabet.Jeg er videre af den opfattelse, at selskabskonstruktionen medfører, at alleparter har interesse i, at der bliver indgået nogle fornuftige oggennemarbejdede kontrakter om anlæg af letbanen, således at risikoen for etjuridisk efterspil minimeres mest muligt. Staten vil i hvert fald arbejde for, atanlægskontrakterne udarbejdes med denne målsætning for øje.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen