Transportudvalget 2011-12
L 78
Offentligt
1094696_0001.png
1094696_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
21. marts 20122012-492
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 15. marts 2012 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 5:

Vil ministeren lade den ”analyse af mulighederne for en samordning af reglernefor erhvervsmæssig persontransport i personbiler” supplere af nedsættelse af etpersontransportudvalg, som får til opgave at fremkomme medgrundlag/betænkning for en egentlig persontransportlov.I bekræftende fald vil ministeren så fastsætte en deadline for et sådantpersontransportudvalgs betænkningsafgivelse, f.eks. 1.januar 2013 eller 1.juli2013?Ligeledes i bekræftende fald vil ministeren så lade bustransport være omfattetaf et persontransportudvalgs emnekreds, som ønsket bredt af branchen?

Svar:

Det står i bemærkningerne til L 78, at det er hensigten at gennemføre enanalyse af muligheder for en samordning af reglerne for erhvervsmæssigpersontransport i personbiler, som også tager sigte på at skabe et merevelfungerende marked og herunder sikre gode rammer for personbefordring ilanddistrikter.Jeg kan oplyse, at det vil ske gennem nedsættelse af et udvalg, som skal se påde forskellige tilladelsestyper og rammevilkår for taxi, limousine, sygetransportog offentlig servicetrafik. Herudover forventer jeg, at udvalget vil skulle se på,hvordan der på balanceret vis kan sikres et rimeligt serviceniveau i sektoren,herunder i landdistrikterne, samt på arbejds- og lønvilkår for chauffører.Hvorvidt det vil munde ud i en ny lov eller en ændring af taxiloven, er det fortidligt at sige noget om endnu. Det må udvalgets arbejde vise.
Det er hensigten, at udvalget skal afgive rapport, således at det er muligt atfremsætte et eventuelt forslag til revideret eller ny taxilov i Folketingsåret2012/13.Hvad angår spørgsmålet om, hvorvidt busområdet skal inddrages i udvalgetsarbejde, har jeg bedt Trafikstyrelsen undersøge, hvordan dette ville kunneindgå i arbejdet.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen