Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
L 93
Offentligt
1093520_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 19. marts 2012Sagsnr.: 8859/359729
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 12. marts 2012(L 93) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål, som er stillet efter ønske fraikkemedlem af udvalget (MFU) SjúdurSkaale (JF).

Spørgsmål 11:

”Kan ministeren bekræfte, at færinger – dvs. danske statsborgere, der er hjemmehørendepå Færøerne – ikke bliver omfattet aflovforslaget, uanset hvor de fisker, og at de hellerikke vil være omfattet, når de har midlertidig bopæl i andre lande f.eks. Canada ellerNorge?”

Svar:

Idet jeg forstår spørgsmålet således, at der spørges til, hvorvidt det kan bekræftes, atlovforslaget og dets bestemmelser om eksterritorial strafmyndighed ikke er gældendefor personer, der er hjemmehørende på Færøerne, uagtet at de måtte have midlertidigbopæl i andre lande, kan jeg bekræfte dette.I dansk farvand gælder fiskeriloven naturligvis fortsat som hidtil, og personer, der harbopæl eller i øvrigt er hjemmehørende på Færøerne er på linje med alle andre, der her ilandet udøver erhvervsmæssigt fiskeri m.v., således fortsat og uændret underlagt dedanske myndigheders håndhævelse af fiskerilovgivningen. Her ændrer lovforslaget ikkeved, hvad der for nuværende er gældende ret.
Mette Gjerskov
/Henry Damsgaard Lanng