Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
L 93
Offentligt
1097440_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 28. marts 2012Sagsnr.: 8859/365285
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 21. marts 2012(L 93) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

Spørgsmål 13:

”Vil ministeren i forlængelse L 93 – svar på spm. 9 redegøre for, om ministerenforventer at fremsætte et lovforslag, der giver undervisningsfartøjer tilladelse tilerhvervsmæssigt fiskeri, i år så det kan træde i kraft den 1. januar 2013?”

Svar:

Jeg kan oplyse, at NaturErhvervstyrelsen nu har nedsat en arbejdsgruppe med deltagelseaf Danmarks Fiskeriforening, hvor en løsning for undervisningsfartøjer ogpraktikmuligheder skal analyseres.Der er mange aspekter, der spiller ind, herunder også hvordan undervisningsfartøjer igivet fald skal indgå i de almindeligt gældende krav for erhvervsfiskeri, herunderspørgsmålet om kontrol og sanktioner. De fleste krav har ophæng i EU-regler, og det erderfor vigtigt, at der arbejdes på et forslag, som kan sikre den mest hensigtsmæssigeløsning for skolerne.Arbejdsgruppen starter nu sit arbejde med henblik på at tilvejebringe en tilfredsstillendeløsning så hurtig som muligt. Det skal afklares, hvordan der kan findes entilfredsstillende varig løsning, og som nævnt i spørgsmål 9 arbejdes der samtidig på enmidlertidig løsning.
Mette Gjerskov
/Henry Damsgaard Lanng