Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
L 93
Offentligt
1097448_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 28. marts 2012Sagsnr.: 8859/365287
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 21. marts 2012(L 93) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

Spørgsmål 14:

”Vil ministeren i forlængelse af L 93 – svar på spm. 9 være åben overfor at givelærlinge en mindre kvote i en overgangsperiode, for at sikre flere praktikpladser indtilden af ministeren bebudede lovændring træder i kraft?”

Svar:

Jeg forstår spørgsmålet således, at man ønsker belyst, om der i en overgangsperiode kantildeles en særlig kvote til lærlinge, så fartøjer, der tager lærlinge ombord, ikke bliverøkonomisk belastet af det.Dette spørgsmål har flere gange været rejst under den tidligere regering og har ogsåværet drøftet i Erhvervsfiskeriudvalget, som efter fiskerilovens § 6 rådgiverfødevareministeren om bl.a. planlægning og udarbejdelse af regler om udøvelse af ogregulering af det erhvervsmæssige fiskeri.Erhvervsfiskeriudvalget har tidligerekonkluderet, at der var praktikpladser nok, og at man derfor ikke kunne anbefale ensådan løsning.Daspørgsmålet om praktikpladser nu rejses under en ny regering,synes jeg, at det errimeligtpå ny at se på en sådan løsning, herunder at foretage en fornyet høring afErvhervsfiskeriudvalget.
Mette Gjerskov
/Henry Damsgaard Lanng