Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
L 93
Offentligt
1093516_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 19. marts 2012Sagsnr.: 360658
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 7. marts 2012(L 93) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål:

Spørgsmål 9:

”Ministeren bedes oplyse, om hun vil tage initiativer – eventuelt i form af etændringsforslag således – at Fiskeriskolen i Thyborøn og Skagen Skipperskole fårmulighed for at eje undervisningsfartøjer således, at eleverne på Fiskeriskolen får bedremuligheder for at komme i praktik.”

Svar:

Spørgsmålet om en hjemmel til at give undervisningsfartøjer tilladelse tilerhvervsmæssigt fiskeri blev rejst i høringssvaret fra Danmarks Fiskeriforening. Under1. behandling af lovforslaget i Folketinget blev forslaget støttet af flere partier.Jeg er enig i, at en forbedret mulighed for at komme i praktik er et ønske, som skalimødekommes. Selvom en revision af fiskeriets lærlingeuddannelse fortsat er underrevision, har jeg derfor bedt mit embedsværk om at undersøge mulighederne. Enforeløbig undersøgelse viser, at ændringerne vil være af et sådant omfang, at det ikke ermuligt at fremsætte det inden for den fastlagte tidsramme af dette lovforslag. Menarbejdet er sat i gang, og det er min intention at medtage ændringen ved næstkommendeændring af fiskeriloven. Samtidig arbejdes der på at finde en midlertidig løsning indtilda. Det vurderes, at der umiddelbart efter EU’s vedtagelse af en ny, reformeretfiskeripolitik vil være behov for at foretage ændringer i fiskeriloven.
Mette Gjerskov
/Henry Damsgaard Lanng