Skatteudvalget 2011-12
L 12
Offentligt
1051116_0001.png
1051116_0002.png
J.nr. 2011-211-0020Dato: 5. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 12 - Forslag til lov om ændring af lønsumsafgiftsloven, momsloven,

opkrævningsloven, lov om offentligt hasardspil i turneringsform og

forskellige andre love.

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 2 af 29. november 2011. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA).
Thor Möger Pedersen/ Susanne Reinholdt Andersen

Spørgsmål:

Vil ministeren redegøre for, i hvilket omfang tilgængeligheden af udenlandskemagasiner i Danmark vil blive berørt som følge af den del af lovforslaget, som omhandlermoms ved indførsel af magasiner og tidsskrifter?

Svar:

Lovforslaget berører kun forsendelser af magasiner eller tidsskrifter m.v. i forbindel-se med postordresalg, som sendes enkeltvis ind i EU direkte til danske privatpersoner.Andre modtagere af udenlandske magasiner, eksempelvis biblioteker og virksomheder, be-røres ikke af forslaget.Private danskere har allerede i dag mulighed for at købe udenlandske magasiner i kiosker,der sælger sådanne i løssalg med dansk moms. Med forslaget vil der fremover være momspå udenlandske magasiner uanset, om de købes i en kiosk eller leveres i abonnement direk-te fra lande udenfor EU. Hermed er der også momsmæssigt skabt lige konkurrencevilkårmellem de forskellige salgskanaler.En række større udgivere af udenlandske magasiner fra lande udenfor EU har enten euro-pæiske udgaver, der produceres indenfor EU, eller fremsender magasinerne samlet til etfast etableringssted i EU, hvor de ompakkes og sendes til de enkelte abonnementer. Dissesituationer berøres heller ikke af forslaget.Det er derfor min vurdering, at tilgængeligheden af udenlandske magasiner i Danmark ikkevil blive berørt i nævneværdigt omfang.
Side 2