Skatteudvalget 2011-12, Skatteudvalget 2011-12, Skatteudvalget 2011-12
L 170 , L 170 A , L 170 B
Offentligt
1127611_0001.png
1127611_0002.png
J.nr. 2011-711-0068Dato:29. maj 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 170 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige an-dre love (Skattefri familie- og vennetjenester og skattefritagelse af vis-se persongruppers indtægter ved arbejde i private hjem samt initiati-ver rettet mod sort arbejde m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 59 af 29. maj 2012. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Thor Möger Pedersen/ K.-H. Ludolph
Spørgsmål:I sit svar på spm. 40 skriver ministeren, at: "Jeg vil gerne understrege, at det medden foreslåede bestemmelse ikke er hensigten, at en arbejdstager skal have en bøde, fordi det ergået lidt for hurtigt med at komme ud af døren derhjemme, og man i den forbindelse har glemtat tage sin pung med sygesikringsbeviset eller anden legitimation med sig." På baggrund af det-te svar ønskes oplyst, hvordan ministeren vil sikre sig, at ikke også bagatelagtige forseelser vilblive sanktioneret med bøde? Endvidere ønskes oplyst, hvordan og hvem der i givet fald bliverpålagt bøden. Er det medarbejderen eller en evt. arbejdsgiver? Endelig ønskes oplyst, hvordanden pågældende arbejder er stillet i forhold til en evt. klageproces. For hvordan skal man kunnedokumentere, at det var en undskyldelig forseelse, at man ikke havde id på sig?
Svar:Der vil blive udarbejdet instrukser og vejledninger for, hvordan SKAT skal forholde sig isituationer, hvor et ansvar kan komme på tale, hvis en person, der skønnes at udføre beskæfti-gelse, ikke vil oplyse CPR-nummer eller forevise gyldig legitimation. Hertil kommer den sundefornuft og situationsfornemmelse, som jeg har tiltro til, at SKATs kontrolmedarbejdere kan ud-vise.En bødesag vil i givet fald blive rejst over for den person, som ikke fremkommer med de på-gældende oplysninger. En sådan sag kan afsluttes administrativt af SKAT, hvis den pågældendeerkender overtrædelsen og accepterer et bødeforelæg. Såfremt den pågældende ikke vil accep-tere bødeforelægget, skal sagen overgives til politiet med henblik på indbringelse for retten.Det er SKATs vurdering, at muligheden for at få oplysning om CPR-nummer og legitimationvil betyde, at langt de fleste vil oplyse dette over for SKAT. Samlet set er det derfor, som op-lyst i mit svar på spørgsmål 40, vurderingen, at det forhold, at der er strafmulighed, ikke bety-der, at der i alle tilfælde vil blive rejst en bødesag.
Side 2