Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1053447_0001.png
1053447_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato:7. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 45 af 2. december 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF)
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 45:

Mener ministeren, at det er god regeringsførelse og med respekt for Folketingets arbejde, atlovforslaget indeholder 7 lovændringer, som alle skal træde i kraft inden nytår, og menerministeren, at man kan få en god 1.behandling af et lovforslag, når man som ordfører harfem minutter under en 1. behandling til at fremlægge sit partis holdning til så mange em-ner?

Svar:

Regeringen er meget opmærksom på at skabe gode rammer for lovgivningsarbejdet,hvilket vi også har indskrevet i regeringsgrundlaget. Samtidig er vi dog, fordi Folketings-valget lå, hvor det gjorde, desværre under et voldsomt tidspres i forbindelse med vedtagel-sen af finansloven for 2012. Derfor er der usædvanlig kort tid til at behandle de mange lov-forslag, og jeg medgiver, at det ikke er den ideelle fremgangsmåde. Vi overholder dog 30dages fristen og bestræber os på at besvare spørgsmål og kommentere henvendelser hurtigt,for på den måde at bidrage til en smidig og grundig lovgivningsproces.I forbindelse med finanslovsaftalen for 2012 er der rigtigt mange forskellige elementer, derkræver lovgivning. Derfor har jeg fundet det hensigtsmæssigt i nogle tilfælde at samle fleredelelementer i et lovforslag, f. eks i nærværende lovforslag. Alternativt skulle lovforslagethave været opdelt og fremsat som to eller flere selvstændige lovforslag, som alle skullepresses ind i den i forvejen stramme tidsplan for Folketingsarbejdet her op til jul. Det villeefter min opfattelse ikke have givet en bedre behandling af forslagene.
Side 2