Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1053445_0001.png
1053445_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato:7. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 46 af 2. december 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF).
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 46:

I forhold til at internetforbindelser ikke beskattes, hvis der gives adgang til arbejdsgiveresnetværk, så bedes ministeren uddybe, hvor meget man skal have adgang til for, at det erskattefrit? Er det f.eks. nok, at man kan tjekke firmamails hjemmefra?

Svar:

Det foreslås, at arbejdsgiverbetalt datakommunikationsforbindelse - eksempelvis eninternetforbindelse - fremover ikke bliver beskattet, hvis arbejdstageren via forbindelsenhar adgang til arbejdsgiverens netværk. Det er en forudsætning, at arbejdstageren har ad-gang til stort set de samme funktioner eller dokumenter som på arbejdspladsen.Denne del af forslaget svarer til de regler, der gjaldt på området før indførelsen af multime-diebeskatningen. Adgang til arbejdsgiverens netværk er ligesom dengang ikke ensbetyden-de med, at arbejdstageren i enhver henseende skal have adgang til præcis de samme funkti-oner/dokumenter som på arbejdspladsen.Det er således ikke hensigten f.eks. at opstille krav om, at en bankassistent også hjemmefraskal have adgang til kundernes konti m.v. Men det er ikke nok til at opfylde betingelsen, atarbejdstageren kan komme ind på virksomhedens hjemmeside eller bare har adgang til atlæse eller afsende mails, se sin kalender etc. Det afgørende er, at arbejdstageren har adgangtil funktioner/dokumenter således, at man med mening principielt kan tale om en arbejds-plads.
Side 2