Skatteudvalget 2011-12
L 33
Offentligt
1055711_0001.png
1055711_0002.png
J.nr. 2011-231-0049Dato: 12-12-2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 33 - Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, øl- og vin-

afgiftsloven og forskellige andre love (Afgiftsforhøjelser på chokolade,

sukkervarer, is, sodavand, tobak, øl og vin).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 57 af 8. december. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Thor Möger Pedersen/ Susanne Reinholdt Andersen

Spørgsmål:

Vil ministeren med henvisning til besvarelse af § 20 spm. S 975 og S 976 oplyse, om mini-steren både har inkluderet stigende grænsehandel i Tyskland og i Sverige i besvarelsen afde to spørgsmål, eller om ministeren udelukkende har forholdt sig til den dansk-tyskegrænsehandel? Hvis sidstnævnte er tilfældet, bedes ministeren bekræfte, at der ligeledes måforventes mere dansk grænsehandel i Sverige og mindre udenlandsk grænsehandel i Dan-mark som følge af lovforslaget. Og vil ministeren ligeledes bekræfte, at konsekvenserne forbeskæftigelsen i dansk detailhandel må formodes at udvikle sig mere negativt end forudsat ibesvarelsen af § 20 spm. S 976, da konsekvenserne af øget grænsehandel i Sverige og ud-lændinges mindre handel i Danmark bør indgå i forslagets samlede vurdering?

Svar:

Opgørelsen af grænsehandelen i besvarelserne af § 20 spørgsmål S 975 og S 976 inkludererdanskernes grænsehandel i udlandet generelt og ikke kun Tyskland, dvs. inklusiv grænse-handel i Sverige og andre lande, f.eks. Grækenland og andre feriemål, hvor der kan købesbillige cigaretter og røgtobak.For så vidt angår udlændinges grænsehandel i Danmark er det korrekt, at denne ikke er ind-regnet i opgørelsen i spørgsmål S 975, da der er alene er tale om en opgørelse af danskernesgrænsehandel i udlandet.For så vidt angår øl, vin og chokolade og slik er det forventningen, at udlændinges køb iDanmark falder med ca. 230 mio. kr.Det antages ikke, at udlændinge grænsehandler konsum-is og sodavand i Danmark i nogetnævneværdigt omfang.Som det fremgår af besvarelsen SAU – alm. del spørgsmål 124, er der ikke indregnet etfald i udlændinges køb af cigaretter og røgtobak i Danmark, da de seneste forhøjelser alle-rede forventes, at have reduceret udlændinges køb i Danmark betydeligt.For den del af spørgsmålet som vedrører konsekvenserne for beskæftigelsen i detailhandlensom følge af mindre udenlandsk grænsehandel i Danmark, kan jeg bekræfte, at det ikke erindregnet i min besvarelse af spørgsmål S 975 og S 976. Såfremt der i svaret skulle tageshøjde for denne mindrehandel, ville det betyde ca. 90 færre beskæftigede i detailhandlenudover det, der fremgår af svaret på S 976.
Side 2