Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12
L 64
Offentligt
1079501_0001.png
1079501_0002.png
Klima-, Energi- og BygningsudvalgetChristiansborg1240 København K
Klima-, Energi- og Bygningsudvalget har i brev af 2. februar 2012 stillet ministeren forby, bolig og landdistrikter og mig følgende spørgsmål 1 alm. del, stillet efter ønske fraHans Christian Schmidt (V), som jeg hermed skal besvare.
MinisterenDato: 13. februar 2012J.nr. 2011-3966
Spørgsmål 1:Ministrene bedes redegøre for lovforslagets konsekvenser for vilkårene for ogudviklingen i landdistrikterne.
Svar:Ministeren for by, bolig og landdistrikter har bedt mig besvare på hans vegneogså.BiobrændstofferFormålet med lovforslaget er at sikre overholdelse af den gældende lovs kravom en iblanding af biobrændstoffer i brændstoffer til landtransport og samtidigtsikre, at Danmark overholder sine forpligtelser i henhold til direktivet om vedva-rende energi.Lovforslaget tilsigter således ikke at ændre på den gældende lovs krav omiblanding af biobrændstoffer. Der er derfor ingen konsekvenser for vilkårene forog udviklingen i landdistrikterne.HavmølleparkerI 2020 forventes mere end en fordobling af elproduktionen fra vindmøller i for-hold til 2010. Lovforslaget indeholder bestemmelser om arealreservationer tilmulige fremtidige udbud af store havmølleparker. Etablering af store havmøl-leparker vil typisk betyde, at den lokale havn vil blive base for et stort infra-strukturprojekt, og dermed skabe grundlag for et antal af lokale arbejdspladser.Denne beskæftigelseseffekt vil have afledte effekter i resten af lokalsamfundet,da den vil skabe basis for øget handel og service osv.Som eksempel på at en udbygning med vindmøller vil have betydning for lo-kalsamfundet, er Anholt Havmøllepark, der er under etablering. Når parken gåri produktion, vil overvågning, servicering og vedligeholdelse ske med base iGrenaa Havn. Derudover er møllerne og fundamenterne hovedsageligt dansk-produceret.
KLIMA- OGENERGIMINISTERIET
Side 2
Desuden vil der komme et kabel til Anholt fra havmølleparken, som vil forsyneøen med vedvarende energi og højne forsyningssikkerheden på øen.
Med venlig hilsen
Martin Lidegaard