Transportudvalget 2011-12
L 77
Offentligt
1086061_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
28. februar 20122012-568
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 13. februar 2012 stillet mig følgende spørgsmålvedrørende L77 – Forslag til lov om Aarhus Letbane, som jeg hermed skalbesvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 17:

Er ministeren opmærksom på de grænseproblemer, der kan/vil opstå, når derer to infrastruktur-forvaltere, der får ansvaret for letbanen fra Odder til Grenå,og hvad vil ministeren tage af forebyggende foranstaltninger for at undgå”stridigheder” om forvaltningen af den sammenhængende infrastruktur,herunder bedes ministeren gøre rede for, hvordan den praktiske adskillelse afinfrastrukturforvalternes ansvarsområder skal ske.

Svar:

Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget afsnit 3.3. ansvaret forinfrastrukturen på Grenaabanen forbliver hos Banedanmark. I den forbindelsevil der skulle udarbejdes en aftale mellem drifts- og infrastrukturselskabet ogBanedanmark ud fra de krav og forskrifter til vedligeholdelsesstanden påletbanen, som er godkendt af Trafikstyrelsen.Selvom Banedanmark fortsat er ansvarlig for og ejer af Grenaabanen, kanAarhus Letbane godt være infrastrukturforvalter for strækningen Århus H. –Grenå. Det skal i den videre proces fastlægges, hvilkeninfrastrukturforvalterkonstruktion, der er den mest hensigtsmæssige.Banedanmark og Letbanesekretariatet har på vegne af det kommende drifts- oginfrastrukturselskab påbegyndt arbejdet med at få udarbejdet en aftale, derfastlægger ansvarsfordelingen herunder hvem der skal væreinfrastrukturforvalter på de forskellige strækninger.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen