Europaudvalget 2012-13
EUU Alm.del
Offentligt
1276232_0001.png
1276232_0002.png
J.nr. 13-0216147Den
TilFolketinget –Europaudvalget
Hermed sendes endeligt svar på spørgsmål nr. 88 af 1. juli 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pia Adelsteen (DF).
Holger K. Nielsen/Søren Schou
1/2
Spørgsmål
Ministeren bedes i forlængelse af sin besvarelse af samrådsspørgsmål T påmødet i Europaudvalget den 26. juni 2013 vurdere, hvor mange skattekronerSKAT har til gode hos EU-borgere, der tidligere har modtaget sociale ydelser iDanmark? Ministeren bedes redegøre for, hvad SKAT gør for at inddrive skat-tegæld hos EU-borgere i andre EU-medlemslande, og hvor stor en andel afskattegælden SKAT opgiver at inddrive?
Svar
SKAT og Udbetaling Danmark har oplyst, at det ikke er muligt at udsøge stør-relsen af skattegæld, som SKAT har til gode hos EU-borgere, der tidligere harmodtaget sociale ydelser i Danmark. Jeg har derfor ikke mulighed for at leveredisse oplysninger.Inddrivelse af skatterestancer hos personer, der er udrejst af Danmark, og somopholder sig i et andet EU-land, foregår efter Rådets direktiv 2010/24/EU af16. marts 2010 om gensidig bistand ved inddrivelse af fordringer i forbindelsemed skatter, afgifter og andre foranstaltninger (inddrivelsesbistandsdirektivet).SKAT retter henvendelse til den kompetente udenlandske myndighed medanmodning om, at den udenlandske myndighed bistår med inddrivelsen overfor restanten.Den udenlandske myndighed er efter direktivets bestemmelserforpligtet til at inddrive de danske fordringer efter de bestemmelser, der gælderfor lignende fordringer i denne medlemsstat.Denne procedure for inddrivelse af skatterestancer anvendes både over fordanske statsborgere, der er udvandret af Danmark til et andet EU-land, ogborgere fra andre EU-lande, der har opholdt sig i Danmark, og som er udrejstaf Danmark og har taget ophold i et andet EU-land.SKAT har oplyst, at det ikke er muligt at udsøge oplysninger om, hvor stor enandel af andre EU-borgeres skattegæld til Danmark, som SKAT opgiver at fåinddrevet i andre medlemslande. Jeg har derfor ikke mulighed for at leveredenne oplysning.
2/2