Kulturudvalget 2012-13
L 119
Offentligt
1221954_0001.png
1221954_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
4. marts 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 5. februar 2013 stillet mig følgende spørgsmål, nr. 3(Lov nr. 119), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 4. februar 2013 fra Danske Billed-kunstnere, jf. L 119 – bilag 4.

Svar:

Danske Billedkunstnere argumenterer i deres henvendelse til Kulturudvalget for, atforeningen bør have en plads i det nye repræsentantskab i Statens Kunstfond.Efter høringen af bekendtgørelse om Statens Kunstfond, som blev gennemført samtidigmed høringen over L 119, blev antallet af medlemmer i repræsentantskabet fastlagt til48. Ved sammensætningen af gruppen af organisationer og institutioner, der udpegermedlemmer til repræsentantskabet, har det været væsentligt at tage hensyn til en lige-lig fordeling af pladser i repræsentantskabet mellem kunstområderne, så områdernebåde er bredt repræsenteret og har en passende vægt i det samlede repræsentantskab. I8 tilfælde forekommer det, at to eller tre organisationer i fællesskab udpeger et medlem.Det er med til at sikre flere organisationer indflydelse og samtidig bevare en balanceretfordeling mellem kunstområderne.Med hensyn til billedkunstnerne er det fastlagt, at de i det nye repræsentantskab vilvære repræsenteret med to medlemmer udpeget af Billedkunstnernes Forbund, et med-lem udpeget af Unge Kunstnere og Kunstformidlere og et medlem udpeget af Kunst-nersammenslutningernes Samråd. Desuden dækkes det billedkunstneriske felt af etmedlem udpeget af Akademiraadet, et medlem udpeget af Dansk Gallerisammenslut-ning og et medlem udpeget af Foreningen af Kunsthaller og Organisationen DanskeMuseer i fællesskab. Det billedkunstneriske felt dækkes altså af 7 medlemmer.Af hensyn til balancen i det samlede repræsentantskab vil antallet af medlemmer i re-præsentantskabet, der dækker det billedkunstneriske felt, ikke blive højere end deplanlagte 7.
Dok. nr. 1668942
Side 2
I lyset af argumentationen for at give Danske Billedkunstnere indflydelse på udpegnin-gen af medlemmer til repræsentantskabet for Statens Kunstråd vil sammensætningenaf gruppen af organisationer og institutioner, der kan udpege medlemmer, blive ændret.Herefter vil Danske Billedkunstnere få adgang til at udpege et medlem til repræsen-tantskabet sammen med Kunstnersammenslutningernes Samråd.
Marianne Jelved