Socialudvalget 2012-13
L 121
Offentligt
1218994_0001.png
1218994_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 22. februar 2013
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
SSC/ J.nr. 2011-5997
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af den 14. februar2013 følger hermed social- og integrationsministerens endelige svar påspørgsmål nr. 9 ad L121. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anne-Mette Winther Christiansen (V).
Spørgsmål nr. 9:”Hvordan vil ministeren sikre, at lovforslaget ikke gør det sværere at opererepå tværs af mange kommuner f.eks. fordi der stilles krav om afrapportering ikommunernes egne systemer (hver kommune kan have sit eget afrapporte-ringssystem), og vil ministeren i den forbindelse redegøre for sammenhæn-gen med forslagets formål om, at det skal være nemmere for større aktørerat agere på markedet for hjemmehjælp?”
Svar:Det forudsættes, at spørgsmålet angår de private leverandørers mulighederfor afrapportering til de kommuner, hvor de er godkendt som leverandør afhjemmehjælp.Jeg kan oplyse, at serviceloven ikke i dag stiller krav om, at kommunalbesty-relsen skal anvende et specifikt afrapporteringssystem på hjemmehjælpsom-rådet. Dette hverken i forhold til kommunalbestyrelsens praksis for afregningmed dens leverandører, eller i forhold til praksis for leverandørernes tilba-gemeldinger om den enkelte borgers hjælpebehov. Det ændres ikke medlovforslaget.Lovforslaget vil dermed ikke gøre det sværere for leverandørerne at opererepå tværs af mange kommuner, da det også i dag er op til den enkelte kom-mune at bestemme, hvordan disse processer skal foregå i praksis.
2
Jeg kan videre oplyse, at hovedparten af landets kommuner anvender elek-troniske omsorgsjournaler til brug for registreringer om borgerne, der modta-ger hjemmehjælp, om eksempelvis ændringer i borgernes funktionsevne oghjælpebehov. Social- og Integrationsministeriet er bekendt med, at en rækkekommuner giver de private leverandører adgang til at registrere direkte idisse systemer.
Karen Hækkerup/ Eva Pedersen