Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 148
Offentligt
1224800_0001.png
1224800_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 13. marts 2013Sagsnr.: 19333Dok.nr.: 502367
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 21. februar 2013stillet følgende spørgsmål nr. 2 vedrørende L 148 – Forslag til lov om ændring af lovom jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække (Regulering afkvælstofkvoten og indberetning af plantedække m.v.), som hermed besvares.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lene Espersen (KF), Erling Bonnesen (V), RenéChristensen (DF) og Mette Bock (LA)

Spørgsmål 2:

”Natur- og Landbrugskommissionen kommer med deres anbefalinger til en omlægningog rationalisering af den danske kvælstofregulering inden for to måneder. Finderministeren ikke, at timingen for dette lovforslag er upassende, når Natur- ogLandbrugskommissionens anbefalinger forventeligt lægger op til en større revision ogomstrukturering af den samlede miljøregulering af landbruget, og ændringer somganske sandsynligt kan indebære et opgør med det danske kvotesystem i sin nuværendeform, hvorfor dette lovforslag bliver overflødiggjort?”

Svar:

De ændringer, der foreslås gennemført i loven, er en sikring af effekten af deeksisterende regler, som man igennem mere end 25 år har anset for nødvendige for atreducere udvaskningen af kvælstof fra jordbruget.Natur- og Landbrugskommissionen arbejder på højtryk for at kunne give os nogle godeanbefalinger til, hvordan vi forener hensynet til naturens og landbrugets fortsatteudvikling i fremtiden.
Som jeg sagde under 1. behandlingen af L 148, så stopper verden ikke, mens Natur- ogLandbrugskommissionen arbejder. Indtil vi får et fagligt grundlag for en mere målrettetregulering, skal vi sikre effekten af det nuværende system så godt som muligt.
Mette Gjerskov/Lars Ole Hansen
2