Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 148
Offentligt
1224803_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 13. marts 2013Sagsnr.: 19333Dok.nr.: 502380
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 21. februar 2013stillet følgende spørgsmål nr. 3 vedrørende L 148 – Forslag til lov om ændring af lovom jordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække (Regulering af kvælstof-kvoten og indberetning af plantedække m.v.), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Lene Espersen (KF), Erling Bonnesen (V), René Christensen (DF)og Mette Bock (LA).

Spørgsmål 3:

”Set i lyset af at de danske gødskningsregler hvert år koster milliardtab, kan det synesganske besynderligt, at ministeren trods dette, vælger at gennemføre en yderligereskærpelse af de i forvejen meget danske skrappe regler på området. Det sender et signaltil erhvervet om, at ministeren reelt ikke tager den stærkt forringedekonkurrencesituation alvorligt. Finder ministeren på den baggrund ikke, at det er vigtigtat sikre, at det danske fødevareerhverv har gode vækstvilkår, når det tages i betragtning,hvilken stor økonomisk betydning erhvervet har for dansk økonomi? Kan ministerenredegøre for sin prioritering af dette lovforslag?”

Svar:

Jeg er bestemt interesseret i, at det danske fødevareerhverv har gode vækstvilkår. Jeg vildog gentage det, jeg sagde under 1. behandlingen af L 148. Der er tale om et forholdsvislille lovforslag, der skal sikre effekten af de eksisterende regler, der er vedtaget for atreducere udvaskningen af kvælstof fra jordbruget. Indtil vi får et fagligt grundlag for enmere målrettet regulering, skal vi sikre effekten af det nuværende system så godt sommuligt.
Mette Gjerskov
/Lars Ole Hansen