Kommunaludvalget 2012-13
L 157 Bilag 6
Offentligt
1241251_0001.png
1241251_0002.png
1241251_0003.png
Til lovforslag nr.L 157
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Kommunaludvalget den 00. april 2013
2. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om regional statsforvaltning, lov om børnsforsørgelse, lov om ægteskabs indgåelse og opløsning og forskellige andre lovesom følge af ændret organisering af statsforvaltningerne(Ændret organisering af statsforvaltningerne, regelforenklinger og omkostningsdækkende egenbetaling på det familieretligeområde m.v.)[af økonomi- og indenrigsministeren (Margrethe Vestager)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 27. februar 2013 og var til1. behandling den 15. marts 2013. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Kommunaludvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 2 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring og økonomi- og indenrigsministeren sendteden 17. december 2012 dette udkast til udvalget, jf. KOUalm. del - bilag 27. Den 26. februar 2013 sendte økonomi-og indenrigsministeren de indkomne høringssvar og et notatherom til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 6 spørgsmål til økonomi- og inden-rigsministeren til skriftlig besvarelse, som denne har besva-ret.2. Indstillinger og politiske bemærkningerEtflertali udvalget indstiller forslaget <>Etmindretali udvalget indstiller forslaget <>Venstre mener, at forslaget om at indføre en enhedsfor-valtning grundlæggende er en god ide, idet der kan sikres enbedre mulighed for koordinering mellem de lokale statsfor-valtninger, således at en ophobning af sager og lange sags-behandlingstider undgås.Venstres medlemmer af udvalget mener dog ikke, at deter den rigtige model, som er foreslået i lovforslaget. Forsla-get medfører en unødvendig centralisering af statsforvaltnin-gerne, idet lovforslaget lægger op til at lukke lokalkontoret iRibe og flytte arbejdspladser væk fra kontoret i NykøbingFalster og i stedet udvide i Aalborg. Lovforslaget vil medfø-re en flytning af arbejdspladser fra land til by, uden at der erbelæg for, at en centralisering af arbejdsopgaverne vil med-føre en bedre opgaveløsning. Samtidig vil nogle borgere fåvæsentligt længere til statsforvaltningerne, hvis afdelingen iRibe nedlægges.Desuden gør lovforslaget det dyrere at være dansker, idetlovforslaget indfører en række gebyrer for statsforvaltninge-nes ydelser, for eksempel for ændring af bidrag. Det vil isærramme arbejdsløse, der ønsker at få deres bidrag nedsat.Venstre kan på den baggrund ikke støtte lovforslaget.Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
DokumentIdJournalnummer
2
Simon Kollerup (S) Annette Lind (S) Jan Johansen (S) Daniel Toft Jakobsen (S) Lennart Damsbo-Andersen (S)Mette Reissmann (S) Rasmus Prehn (S) Liv Holm Andersen (RV) Marlene Borst Hansen (RV)fmd.Nadeem Farooq (RV)Lisbeth Bech Poulsen (SF) Pernille Vigsø Bagge (SF) Lars Dohn (EL) Rosa Lund (EL) Finn Sørensen (EL)Erling Bonnesen (V) Michael Aastrup Jensen (V) Martin Geertsen (V) Jacob Jensen (V) Jan E. Jørgensen (V)Sophie Løhde (V) Anni Matthiesen (V) Hans Christian Thoning (V) Morten Marinus (DF) Mikkel Dencker (DF)Dennis Flydtkjær (DF) Mette Hjermind Dencker (DF) Leif Mikkelsen (LA) Mike Legarth (KF)nfmd.Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474522171512
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 157Bilagsnr.12345TitelHøringssvar og høringsnotat, fra økonomi- og indenrigsministerenBilaget er taget tilbageUdkast til tidsplanTidsplan for behandling af lovforslagetUdkast til betænkningOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 157Spm.nr.1TitelSpm., om ministeren vil redegøre for den økonomiske besparelse vedat nedlægge statsforvaltningen i Ribe, til økonomi- og indenrigsmini-steren, og ministerens svar herpåSpm., om ministeren vil redegøre for, hvordan lukningen af statsfor-valtningen i Ribe hænger sammen med strategien for at bevare destatslige arbejdspladser i udkantsdanmark, til økonomi- og indenrigs-ministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan forholder ministeren sig til, at lukningen specieltvil ramme udsatte børn, til økonomi- og indenrigsministeren, og mini-sterens svar herpåSpm., om ministeren vil redegøre for, om det er korrekt, som BT skri-ver, at beslutningen om lukningen blev taget, før ministeriet kendte tilbesparelsen, til økonomi- og indenrigsministeren, og ministerens svarherpåSpm., om ministeren vil redegøre for, hvornår det er muligt at få dæk-ket eller få tilskud til omkostninger forbundet med statsforvaltningensgebyrer ved behandling af ansøgninger om ændring af løbende bidragift. aktivlovens § 81 eller anden lovgivning, til økonomi- og indenrigs-ministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, i hvilket omfang aktivlovens § 81 har været anvendt til atyde tilskud til betaling af børnebidrag, til økonomi- og indenrigsmini-steren, og ministerens svar herpå
2
3
4
5
6