Socialudvalget 2012-13
L 181 Bilag 4
Offentligt
1243120_0001.png
1243120_0002.png
1243120_0003.png
Til lovforslag nr.L 181
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Socialudvalget den 25. april 2013
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om social service(Beskyttelse af børn og unge mod overgreb m.v.)[af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 13. marts 2013 og var til 1.behandling den 20. marts 2013. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Socialudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 2 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og social- og integrationsministeren sendteden 18. december 2012 dette udkast til udvalget, jf. SOUalm. del – bilag 119. Den 13. marts 2013 sendte social- ogintegrationsministeren de indkomne høringssvar og et notatherom til udvalget.2. Indstillinger og politiske bemærkningerUdvalgetindstiller lovforslaget tilvedtagelse uændret.Dansk Folkepartis medlemmer af udvalget ser frem til, atdenne lov bliver implementeret. Det har været yderst nød-vendigt at lave en lovgivning som følge af de mange forfær-delige beretninger, der er fremkommet om årelange misbrugaf børn og unge. Der er ofte tale om misbrug af flere børninden for samme familie og misbrug, der ikke er opdaget,men er fortiet og gemt af vejen.Det er en kendsgerning, at der er mange, der har svigtetdisse børn. De har befundet sig i et helvede og har ikke haftet børneliv, som de fleste andre børn har, og de har ikke op-levet glæde i tilværelsen.Når de nærmeste svigter, er det vigtigt, at der er nogle of-fentlige myndigheder, der skrider ind og handler, så dissebørn bliver reddet fra en forfærdelig og mareridtslignendetilværelse. Desværre har dette ikke altid været tilfældet, ogder har vist sig store svigt og mangler fra offentlige myndig-heders side i mange af de sager, som er dukket op de senereår, hvilket er helt uacceptabelt. Det bliver der med denne lovændret på, og det ser DF frem til. DF vil dog følge områdetnøje og om nødvendigt sørge for at ændre på eventuellemangler.Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Orla Hav (S) Maja Panduro (S) Jacob Bjerregaard (S) Jens Joel (S) Karen J. Klint (S) Rasmus Horn Langhoff (S)Julie Skovsby (S) Marlene Borst Hansen (RV) Liv Holm Andersen (RV) Uffe Elbæk (RV) Pernille Vigsø Bagge (SF)Anne Baastrup (SF)fmd.Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) Finn Sørensen (EL) Pernille Skipper (EL) Hans Andersen (V)Anne-Mette Winther Christiansen (V)nfmd.Louise Schack Elholm (V) Karen Ellemann (V) Sophie Løhde (V)Eyvind Vesselbo (V) Fatma Øktem (V) Karin Nødgaard (DF) René Christensen (DF) Karina Adsbøl (DF)Mette Hjermind Dencker (DF) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Thyra Frank (LA) Benedikte Kiær (KF)
AX014971
2
Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474522171512
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 181Bilagsnr.123TitelHøringssvar og høringsnotat, fra social- og integrationsministerenTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetUdkast til betænkning