Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13
L 199 Bilag 50
Offentligt
1257474_0001.png
1257474_0002.png
1257474_0003.png
1257474_0004.png
1257474_0005.png
SolcellerVilla VentilationEnergivejledningUdbud / Projekt styring
TilKlima-, Energi- og bygnings ministerenHr. Martin Lidegaard
Redegørelse for erstatningskrav, på grund af fejl i L86 og L199.I denne redegørelse belyses de forskellige forhold af politisk art, som har vanskeliggjort driften afvirksomheden, og som det har medført i forhold til virksomheden betydelige tab.Redegørelse er opbygget i kronologisk rækkefølge, som under hver måned til dato, beskriver aktiviteter ogomkostninger.VE Energy.dk er en lille virksomhed i Kolding, som udelukkende beskæftiger sig med salg ogprojektudvikling af større solcelleanlæg i Danmark.
November 2012:Som følge af et meget højt aktivitets niveau på det private marked var det først efter d. 20 november. Atder var tid til at koncentrere sig om andet en ordrebehandling og salg. Da der efter denne dato skete etmarkant fald i henvendelser til virksomheden, som udelukkende kan tilskrives skæringsdatoen i detfremsatte lovforslag L86 af ministeren selv.Efter grundig gemmelæsning og fortolkning af lovforslaget L86 vurderede ledelsen, at det kunne se ud somom, at der nu var grundlag for salg og projektudvikling af store jordopstillede solcelleanlæg. Beslutningenpå daværende tidspunkt var helt klar, at det var dette marked, som der skulle satses 100 % på.
December 2012:Sideløbende med ekspedition af solgte anlæg fra november blev der foretaget mange beregninger,økonomiske vurderinger, indhentning af viden og oplysninger for at kunne servicere det kommendemarked. De første møder med en statsaut. Revisor blev indledt, med henblik på udarbejdelse afberegningsprogram som vil kunne synliggøre, den økonomiske investering med forrentning m.v. over forpotentielle interessenter. Som vil være nødvendigt for at have de rigtige forudsætninger for en sådaninvestering.Der ud over blev der etableret kontakter rundt i Europa med henblik på at indgå samarbejder omleverancer til de store solcelle anlæg, da der i L86 er indbygget tidsbegrænsninger for feed-in afregninger.Hvilket nødvendigjorde aftaler/kontrakter på leveringssikkerhed. Der blev afholdt mange og langetelefonmøder om dette emne.
Mosebakken 1, 6000 Kolding – DenmarkMail :[email protected]Tlf.: +45-40 48 99 77CVR nr.: 34 22 42 93
SolcellerVilla VentilationEnergivejledningUdbud / Projekt styring
Januar 2013:De første henvendelser fra interesserede investorer begynder at henvende sig, og konkret projekt udviklingpåbegynder.Lancering af reklame kampanger via ”Google Adwords”.Primo januar rejser undertegnede til Barcelona, for at fører afsluttende forhandlinger vedr. prisaftaler,strategier og leverings porteføljer, med en leverandør.For ikke at iværksætte en lang række aktiviteter unødigt, henvender vi os til klima og energiministeriet,med en række konkrete spørgsmål d. 15/1-2013, som der modtages svar på d. 24/1-2013. Hvori detbekræftes, at der kan opstilles flere 400kw anlæg på samme mark og på lejet jord. Hvorefter vi træffer enstrategisk beslutning om at sats alle kræfter og midler på dette forretningsområde.Medio januar er beregningsprogrammer fra revisor ved at tage form og efterfølgende påbegyndes mangetimers test og kontrol ud fra konkrete cases.På baggrund af de typer henvendelser og ønsker vi modtager, påbegynder vi opbygning og planlægning afkonkrete investerings projekter i samarbejde med erhvervs advokat, revisor og ekstern selskabskonsulent.Hvilket resulterer i en betydelig mødeaktivitet og strategiske overvejelser.” En lang proces er opstartet”Da et stadig stigende antal kunde henvendelser fra hele landet ikke kun udmønter sig i en overordnetinformation men et ønske om egentlig tilbudsgivning, resultere dette i en øget aktivitet på landevejen, dader er behov for besigtigelser, face to face kunde kontakt med deraf følgende projekt beskrivelse,tilbudskalkulationer og udarbejdelse af økonomiske nøgletal. Samt genbesøg for fremlæggelse af tilbud påprojektet.Der entreres med et reklamebureau med henblik på at få lavet en ensarte profil udad til. Med tilretning afhjemmeside, pjecer, tilbudsmapper og investeringsprospekt materiale. Som udelukkende henvender sig tilmarkedet med store jordopstillede solcelleanlæg.Der etableres bl.a. kontakter med efterfølgende møder vedr. konkrete projekter.
Februar 2013:Det forberedende arbejde med opbygning af investerings projekter pågår.Tiltagende kundehenvendelser, besøg og tilbudsgivning pågår.Produktion af færdigt udarbejdet reklame materialer samt indrykninger af annoncer i div. Medier.Kontakt og besøg hos lodsejer rundt i landet med henblik på leje af jord hvorpå etablering af jordopstilledesolcelleanlæg som investeringsprojekter kan foregå.
Mosebakken 1, 6000 Kolding – DenmarkMail :[email protected]Tlf.: +45-40 48 99 77CVR nr.: 34 22 42 93
SolcellerVilla VentilationEnergivejledningUdbud / Projekt styring
Undertegnede og kollega foretager rundrejse i Polen og Tyskland, for at etablere samarbejd ogindkøbsaftaler med leverandører af stativsystemer til jordopstillede solcelleanlæg.
Marts 2013:Meget tiltagende kundebesøg med efterfølgende tilbudsgivning, fremlæggelse og økonomiske gennemgangaf projekterne resulterede i arbejdsdage på 14-15 timer.Investeringsprojekternes strategiske struktur er fastlagt rådgiverne imellem og detaljeret planlægningpågår. Udenlandske investorer viser interesse i formaliseret samarbejde.Besøg i Nordjylland i forbindelse med etablering af 30 stk. 400kw anlæg.Møder og efterfølgende beskrivelser af handlingsplaner, økonomi, risiko vurderinger m.v. i samarbejdemed forsikringsmægler firma, med henblik på at kunne tilbyde samlede investerings projekter, somkunderne efterspurgte.Møder med landsdækkende geolog for udarbejdelse af tilbudskatalog for geologiske undersøgelser, somskal ligge til grund for beregning af stativsystemer.Forberedelse af indlæg og præsentation for ledelsen i kreditafdeling for en af Danmarks førende bankermed henblik på at banken kan tilrettelægge deres kreditstruktur for store solcelleprojekter.D. 20/3-3013 ????????????? L199 – forslag fremlægges.Man sidder tilbage med en følelse af ligegyldighed og afmagt. Alt dette arbejde!.. er lige til skraldespanden.Der har indtil dags dato ikke været en omsætning endnu på store solcelleanlæg!D. 21/3-2013 – Solcelle konference i København hvor ministeren havde et punkt på dagsorden. Der sad endel aktører samt udenlandske investorer og leverandører, som havde haft store forventninger til dennekonference. Men på baggrund af gårsdagens fremlæggelse af lovforslag L199 sad alle med en dyb underen,og håbede på svar fra ministeren. Men ministeren glimrede med sit manglende fremmøde, og en dårligundskyldning om at han var forsinket. En kvindelig embedsmand var stand-in med et fuldstændigtmalplaceret og af ældre dato indlæg om dansk energi politik. Efterfølgende afviste hun alle spørgsmål.Men at sidde på sin lille stol hvor man dagen forinden havde mistet sit forretningsgrundlag på baggrund aflov sjusk og se indlægsholderens afslutningsbillede, hvor hun siger ”tak for opmærksomheden” med etkæmpe billede af en

”Havvindmøllepark”

Til en solcelle branche man dagen forinden havde
mishandlet på det groveste!!!! Er følelsen klar, at det er andre der sætter dagsorden end de lovgivendeinstanser på energipolitikken.
Mosebakken 1, 6000 Kolding – DenmarkMail :[email protected]Tlf.: +45-40 48 99 77CVR nr.: 34 22 42 93
SolcellerVilla VentilationEnergivejledningUdbud / Projekt styring
April 2013:Efter igen en grundig gennemgang af det nye lovforslag L199 samler man kræfterne, og stiger på hesteneigen. Da lovforslaget igen er med deltagelse af samtlige forligspartier på nær LA. Vælger vi at fremstilleløsningsforslag til tagprojekter, og alle forberedelser deraf følger.Opsøgende salg, genskabe kontakt til tidligere kunder som måske kunne bruge et taganlæg i stedet formarkanlæg ?Kontakt til revisor igen for at udarbejde nyt økonomi beregnings system.
Maj 2013:Kraftig forcering af salg og tilbudsgivning.Medio Maj: Sagen om rod i solcelle loven begynder at blive omtalt.Igen oplever vi et stop i kunde interesse, de tør ikke investere i noget, som kan ske at blive lavet om i næstemåned.Vi står igen uden omsætning.
Juni 2013:Nu erklærer forligspartierne sig enig i at granske hele solcelleloven, og ministeren udtaler at det ertvivlsomt om man når 3. behandling inden folketinget sommerferie d. 28/6-2013Samtidig betyder det at den eventuelle overgangsordning for jordopstillede anlæg også lader vente på sigmed vedtagelsen, så den proces står også stille.
Mosebakken 1, 6000 Kolding – DenmarkMail :[email protected]Tlf.: +45-40 48 99 77CVR nr.: 34 22 42 93
SolcellerVilla VentilationEnergivejledningUdbud / Projekt styring
På baggrund af denne oplistede historik og på ministerens opfordring, fremsender vi redegørelse og enfaktura til Klima og Energiministeriet med et krav op godtgørelse af tabt arbejdsfortjeneste. Opgørelsentager udgangspunkt i mængden af tilbud og projektforslag med en deraf følgende hitrate, som er fastsatudefra historik og erfaring med et givet provenu.Vi ser frem til en hurtig sagsbehandling samt et fremtidigt stabilt lovgrundlag, som kan sikre en fortsateksistens.
Med Venlig Hilsen
Kent Bisgaard
VE Energy.dk
Mosebakken 1, 6000 Kolding – DenmarkMail :[email protected]Tlf.: +45-40 48 99 77CVR nr.: 34 22 42 93