Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13
L 199 Bilag 63
Offentligt
1262021_0001.png
Energikonsulent Ole Andersen. Skolestræde 13. 5932 Humble.Tel. 6256 1264. + E-mail :[email protected]Dato : 18. Juni. 2013.
Til Energipolitisk udvalg.Pr. E-mail.[email protected]Bedes omdelt til udvalgets medlemmer.Emne : Udkast til min Klage til EU.Objekt : Det danske Folketings sagsbehandling af de danske El-lovs regler.Ref. 3 forskellige el-love indenfor 6 mdr. Nemlig fra 19 dec. 2013 og til 30 maj. 2013. sidste el lovsændring er stadigvæk under behandling i Energipolitisk udvalg, på grund af en enkelt useriøsansøgning / fra en kunde / Dansk Energi om 100 MW Solcelleanlæg på et tag.

Ny el lovs korrektion.

Denne nye el lov giver måske kun mulighed for landmænd at opstille solcelleanlæg af ønsket størrelse+ Erhverv og Offentlige bygninger, samt Bolig foreninger /Solcellelaug på taget” m.v. sandsynligviskun til borgere indenfor en bestemt mindre afstand.

NB : Loven er ikke vedtaget endnu.

Energiministeren vil gerne have så billige anlæg som muligt, dette vil medføre at kun udenlandskeanlæg kan opstilles og det vil så blive udenlandsk arbejdskraft, som opstiller disse anlæg, medensdansk produceret solcelleanlæg ikke er konkurrencedygtigt og danske arbejdere kan heller ikkekonkurrere på opstillingen.

Dette virker derfor negativt på Regeringens plan om at fremskaffe arbejdspladser.

Alle fælles anlæg på udvalgte / egnede steder, opstillet langt væk fra beboelserne er på den måde udeaf billedet, det medfører at rigtig mange familier fra mellemklassen og nedad ikke kan give et bidragtil den vedvarende energi -produktion i Danmark f. eks ved at deltage i et solcellelaug I/S, på jorden,etableret på samme måde som vindmølle laugene i ”gamle” dage. med maks. 1600 KW effekt.Jeg har foreslået at indføre en udbudspligt : Krav er at tilbyde disse solcelleanlæg, med krav omudbud af f.eks. 50 -75% af andelene.

Nye regler vedr. Vindmøller

: Er en direkte forhindring for udenlandske vindmølle fabrikanter, ideten CE-godkendelse ikke er tilstrækkelig i Danmark, men gælder i de øvrige EU-landeDvs. der skal en udarbejdes en Vindmølle godkendelse i henhold til den danske El-lov.
Med venlig hilsenOle Andersen