Forsvarsudvalget 2012-13, Forsvarsudvalget 2012-13, Forsvarsudvalget 2012-13
L 200 , L 200 A , L 200 B
Offentligt
1253215_0001.png
1253215_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN27. maj 2013Folketingets Forsvarsudvalg har den 27. maj 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 46 vedrø-rende L 200 til forsvarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Nikolaj Villumsen (EL).

Spørgsmål nr. 46:

”Ministeren bedes definere begrebet "militærfaglig rådgivning" i den betydning, der bruges,når der tales om rådgivning fra Forsvarskommandoen til Forsvarsministeriets departement,og - med brug af konkrete eksempler - foretage en afgrænsning i forhold til andre typerrådgivning, eksempelvis økonomisk, juridisk/folkeretlig eller politisk rådgivning.”

Svar:

Den militærfaglige rådgivning omfatter spørgsmål, hvis besvarelse som udgangspunkt for-udsætter en militærfaglig uddannelse og erfaring.Det handler grundlæggende om spørgsmål i relation til militære kapaciteters brugbarhed ogderes operative anvendelse.I forhold til militære kapaciteters brugbarhed er der behov for militærfaglig rådgivning i poli-tiske beslutninger om udviklingen af forsvarets kapaciteter i forhold til forventede fremtidigeopgaver og herunder om kravene til materiel, våben, personel og uddannelse m.v.I forhold til den operative anvendelse er der brug for militærfaglig rådgivning i forhold tilmulige styrkebidrag med tilhørende forudsætninger og konsekvenser på det militære områ-de og eventuelle anbefalinger på den baggrund. Forudsætninger og konsekvenser kan f.eks.være behovet for støtte, enhedens egnethed til at løse den pågældende opgave eller beho-_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
vet for at justere et andet styrkebidrag til en igangværende operation, hvis et bestemt styr-kebidrag udsendes. Det omfatter også f.eks. militærfaglige synspunkter på mulighederne forat samarbejde med andre landes militære styrker ved forskellige typer bidrag samt nationa-le militærfaglige vurderinger i relation til den pågældende operation og forskellige styrkebi-drags væsentlighed for opgaveløsningen.Den militærfaglige rådgivning kan også relatere sig til mere strategiske spørgsmål i forholdtil krisestyring, våbenkontrol og internationalt samarbejde på det forsvars- og sikkerhedspo-litiske område.De politiske aspekter – nationalt og internationalt – samt bredere økonomiske aspekter ogjuridisk ekspertise tilføres i departementet i lighed med koordinationen med øvrige nationaleog internationale aktører.
Med venlig hilsen
Nick Hækkerup