Skatteudvalget 2012-13
L 212
Offentligt
1252439_0001.png
1252439_0002.png
J.nr. 13-0002899Dato:24. maj 2013
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 212 - Forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven og for-

skellige andre love (Ny klagestruktur på skatteområdet og ændringer

som følge af idriftsættelsen af Ét Fælles Inddrivelsessystem m.v.)

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 28 af 21. maj 2013. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Holger K. Nielsen/ Per Hvas

Spørgsmål 28:

Hvis skatteyder ved indsendelse af sin klage allerede på forhånd meddelelser, at klagen øn-skes behandlet ved Landsskatteretten, er der da nogen grund til, at sagen skal visiteres afskatteankeforvaltningen?

Svar:

Efter lovforslaget kan klageren vælge, at en sag, som visiteres til et skatte- eller vurderings-ankenævn, i stedet skal behandles af Landsskatteretten.Hvis klageren ved indsendelsen af klagen tilkendegiver, at vedkommende ønsker, at Lands-skatteretten skal behandle sagen, og sagen af en af de typer, som kan visiteres til et skatte-eller vurderingsankenævn, vil klageren med denne tilkendegivelse kunne anses for at haveudnyttet sin mulighed for at vælge Landsskatteretten efter lovforslaget. Skatteankeforvalt-ningen vil dermed – hvis sagen ikke genoptages af SKAT, når klagen sendes til udtalelseder – kunne visitere sagen til Landsskatteretten uden at foretage en nærmere vurdering af,om sagen efter de almindelige visiteringsregler skulle visiteres til et skatte- eller vurde-ringsankenævn eller til Landsskatteretten.
Side 2