Skatteudvalget 2012-13
L 218 Bilag 8
Offentligt
1261443_0001.png
1261443_0002.png
1261443_0003.png
1261443_0004.png
Til lovforslag nr.L 218
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. juni 2013
1. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, lov om afgift af lønsumm.v., kulbrinteskatteloven og forskellige andre love(Aftaler om Vækstplan DK m.v. – nedsættelse af skattesatsen for selskaber, forhøjelse af lønsumsafgiften for finansiellevirksomheder og fastholdelse af selskabsskattesatsen for kulbrinteindkomst m.v.)[af skatteministeren (Holger K. Nielsen)]1. ÆndringsforslagDer er stillet 2 ændringsforslag til lovforslaget. Skattemi-nisteren har stillet ændringsforslag nr. 2 og Dansk Folkepar-tis medlemmer af udvalget har stillet ændringsforslag nr. 1.2. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 17. maj 2013 og var til 1.behandling den 11. juni 2013. Lovforslaget blev efter 1. be-handling henvist til behandling i Skatteudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og Skatteministeriet sendte den 8. maj 2013dette udkast til udvalget, jf. SAU alm. del – bilag 200. Den6. og 10. juni 2013 sendte skatteministeren de indkomne hø-ringssvar og et notat herom til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 15 spørgsmål til skatteministeren tilskriftlig besvarelse, [som denne har besvaret. ]3. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.4. Ændringsforslag med bemærkningerÆndringsforslagAf et<>tal(DF), tiltrådt af <>:Til § 81)Før nr. 1 indsættes som nyt nummer:»01.§ 4, stk. 2, nr. 1,affattes således:»1) Virksomheder inden for den finansielle sektor, der om-fatter virksomheder med aktiviteter vedrørende forsik-ring, ind- og udlån, kreditformidling, pensionsopspa-ring, investeringsforvaltning, betalingsformidling samthandel med værdipapirer eller valuta, dog ikke forsik-ringsmæglere.««[Ændring af metode for beregning af lønsumsafgift for for-sikringsmæglere]Afskatteministeren,tiltrådt af <>:
DokumentIdJournalnummer
2
Til § 102)Inr. 1ændres », 3. og 4. pkt.« til: »og 3.-5. pkt.«[Indsættelse af manglende henvisning]BemærkningerTil nr. 1Med ændringsforslaget undtages forsikringsmæglere atbetale lønsumsafgift efter metode 2. På den måde sikres, atforsikringsmæglerne ikke sættes i en forringet konkurrence-situation pga. en stor stigning i lønsumsafgift og dermedundgåelse af udflagning af forsikringsmæglervirksomheder.Til nr. 2Med ændringsforslaget indsættes en manglende henvis-ning.Meningen med det fremsatte lovforslag er, at supplerendeengangsydelse, der udbetales efter den tidligere ejers død,
skal pålægges en afgift på 37,3 pct. i 2014. Det fremgår ogsåaf bemærkningerne til det fremsatte lovforslags § 10, nr. 1,der ændrer i overgangsreglerne i § 13, stk. 6, i lov nr. 922 af18. september 2012 om ændring af pensionsbeskatnings-loven og forskellige andre love (Afskaffelse af fradragsretm.v. for indbetalinger til kapitalpension), som ændret ved§ 24 i lov nr. 1354 af 21. december 2012 om ændring afskattekontrolloven, kildeskatteloven og forskellige andre lo-ve (Udvidelse af årsopgørelsesordningen, indberetning afudbytter m.v.).Den bestemmelse, der vedrører afgiften af supplerendeengangsydelse efter den tidligere ejers død, er indeholdt i §13, stk. 6, 5. pkt., i lov nr. 922 af 18. september 2012. Detfremsatte lovforslag omfatter imidlertid ikke 5. pkt. Medændringsforslaget indsættes den manglende henvisning.
Ane Halsboe-Jørgensen (S) Benny Engelbrecht (S) Jacob Bjerregaard (S) John Dyrby Paulsen (S) Jesper Petersen (S)Simon Kollerup (S) Thomas Jensen (S) Nadeem Farooq (RV) Rasmus Helveg Petersen (RV) Camilla Hersom (RV)Mette Boye (SF) Jonas Dahl (SF) Frank Aaen (EL) Stine Brix (EL) Jørgen Arbo-Bæhr (EL) Hans Andersen (V)Gitte Lillelund Bech (V)fmd.Martin Geertsen (V) Kristian Pihl Lorentzen (V) Jan E. Jørgensen (V)Torsten Schack Pedersen (V) Troels Lund Poulsen (V) Mads Rørvig (V) Dennis Flydtkjær (DF) Mikkel Dencker (DF)Hans Kristian Skibby (DF) Karina Adsbøl (DF) Ole Birk Olesen (LA)nfmd.Brian Mikkelsen (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474522171512
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 218Bilagsnr.1234567TitelUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetFastsat tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetKopi af svar omdelt på alm. del fra skatteministeren og finansministe-rens om lovforslagetHøringssvar og høringsskema, fra skatteministerenSupplerende høringssvar og høringsskema, fra skatteministerenSupplerende høringssvar, fra skatteministerenÆndringsforslag, fra skatteministerenOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 218Spm.nr.12TitelSpm. om, hvad beskæftigelseseffekten er af den foreslåede selska-bsskattelettelse, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at bekræfte, at selvom selskabsskatten er faldet over årene,så er investeringsniveauet i Danmark også faldet, til skatteministeren,og ministerens svar herpåSpm. om, hvor meget konverteringen af kapitalpensioner til en alders-pension forventes at indbringe i provenu til statskassen, til skattemini-steren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvorfor regeringen stemte nej til Dansk Folkepartis æn-dringsforslag til L 196 i sidste samling, da DFs ændringsforslag netopforlængede konverteringsperioden, til skatteministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om at yde teknisk bistand til at udforme et ændringsforslag, somindebærer, at der gives mulighed for at konvertere til aldersopsparingmod betaling af afgift på 37,3 pct., til skatteministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om, hvad den varige virkning er af en fremrykning af beskatnin-gen ved konvertering af en kapitalpension til en alderspension, tilskatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at oplyse, i hvilket omfang man har brugt af provenuet, somman har fået ved konverteringen fra kapitalpensioner til alderspensio-ner, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke typer misbrug man er bange for, som ikke skønnesløst med forlængelsen af karensperioden fra tre til 10 år, til skattemini-steren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren er enig med Konkurrence- og Forbrugerstyrelseni, at der bl.a. via øgede mægleraktivitet kan skabes større gennemsig-tighed og konkurrence på det private forsikringsmarked, til skattemi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren kan garantere, at det ikke koster arbejdspladserhos forsikringsmæglerne, hvis de skal blive i den nuværende lønsum-safgiftsgruppe, til skatteministeren, og ministerens svar herpå
3
4
5
6
7
8
9
10
4
11
12
13
14
15
Spm. om ministeren kan garantere, at de danske forsikringsmæglereikke udsættes for ublu konkurrence fra udenlandske mæglere, som ik-ke er belastet af lønsumsafgift, da kun Danmark og Frankrig har løn-sumsafgift, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad statens provenutab vil være ved overflytning af forsik-ringsmæglerne til beregning efter metode 4, til skatteministeren, ogministerens svar herpåSpm. om ministeren er indstillet på at ændre, så forsikringsmæglerneflyttes til metode 4 for beregning af lønsumsafgift, til skatteministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om at oplyse begrundelsen for den nuværende indplacering afforsikringsmæglerne i gruppen med finansielle virksomheder, til skat-teministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at oplyse baggrunden for fastholdelse af kravet om, at med-arbejderen ikke måtte have haft indflydelse på selskabet, når reglerneomkring nøglemedarbejdere nu lempes, til skatteministeren, og mini-sterens svar herpå