Skatteudvalget 2012-13
L 218
Offentligt
1261848_0001.png
1261848_0002.png
J.nr. 13-0149677Den 18. juni 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Vedrørende L 218 - Forslag til Lov om ændring afselskabsskatteloven,lovomafgiftaflønsumm.v.,kulbrinteskatteloven og forskellige andre love. (Aftaler omVækstplan DK m.v. – nedsættelse af skattesatsen for selskaber,forhøjelse af lønsumsafgiften for finansielle virksomheder ogfastholdelse af selskabsskattesatsen for kulbrinteindkomst m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 16 af 18. juni 2013.
Holger K. Nielsen
/ Søren Schou
1/2
Spørgsmål 16
Ministeren bedes i forlængelse af svaret på spm. 6 oplyse, hvor storbesparelsen på de offentlige udgifter i forbindelse med muligheden forførtidsudbetalingen af pensionsopsparing er i forhold til pensionstillæg,varmetilskud, ældrecheck mv.?
Svar
Spørgsmålet forstås således, at der spørges til konsekvenserne af ophævelsenaf fradragsretten for indbetaling til kapitalpension.Ophævelsen af fradragsretten medførerlavere årlige udgifter tilindkomstafhængige offentlige ydelser, der skønnes at svare til ca. 0,3 mia. kr.Den mindre offentlige udgift til indkomstafhængige ydelser skyldes, atindbetalinger til kapitalpensioner som udgangspunkt har kunnet fratrækkes iindkomstgrundlaget for tildeling af indkomstafhængige ydelser, mensudbetalingerne ikke fuldt ud blev medregnet i indkomstgrundlaget påudbetalingstidspunktet. Dermed var det tidligere muligt for personer, der varberettiget til indkomstafhængige ydelser, og som samtidigt havde etlikviditetsmæssigt råderum, at nedbringe deres indkomstgrundlag (resulterendei en højere ydelse)uden,at indkomstgrundlaget tilsvarende blev øget påudbetalingstidspunktet (resulterende i en mindre ydelse).Endelig bemærkes, at forlængelsen af rabatperioden ikke isoleret set påvirkerudgifterne til de indkomstafhængige ydelser.
2/2