Skatteudvalget 2012-13
L 218
Offentligt
1260853_0001.png
1260853_0002.png
J.nr. 13-0066092Den17. juni 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Vedrørende L 218 - Forslag til Lov om Forslag til lov om ændring afselskabsskatteloven,lovomafgiftaflønsumm.v.,kulbrinteskatteloven og forskellige andre love. (Aftaler omVækstplan DK m.v. – nedsættelse af skattesatsen for selskaber,forhøjelse af lønsumsafgiften for finansielle virksomheder ogfastholdelse af selskabsskattesatsen for kulbrinteindkomst m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 8 af 13. juni 2013. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Brian Mikkelsen (KF).
Holger K. Nielsen
/ Søren Schou
1/2
Spørgsmål
Med lovforslaget ophæves en nuværende begrænsning for at benytte den sær-lige skatteordning for udenlandske forskere og nøglemedarbejdere, således atdet fremover ikke længere er en hindring for at benytte ordningen, at manansættes i samme virksomhed eller koncern, som man tidligere har arbejdet fori Danmark - uanset hvornår man var ansat. Af bemærkningerne til lovforslagetfremgår, at baggrunden for denne lempelse er bl.a., at det vurderes, at medforlængelsen af karensperioden for danskere, der ønsker at benytte ordningen,fra tre til 10 år, så er der ikke længere nødvendigt at bibeholde denne be-grænsning for at hindre misbrug. Det samme kan imidlertid siges om én af debetingelser, som fortsat består, nemlig kravet om at medarbejderen ikke indenfor de seneste 5 år må have haft direkte eller indirekte del i ledelsen af, kon-trollen med eller have haft væsentlig indflydelse på den virksomhed, hvor manskal ansættes, jf. bemærkningerne side 10. Vil ministeren redegøre for, hvorfordenne begrænsning bevares, herunder hvilke typer misbrug man er bange for,som ikke skønnes løst med forlængelsen af karensperioden fra tre til 10 år?
Svar
Formålet med den nævnte begrænsning er at imødegå den situation, at det såat sige ville være muligt at ansætte sig selv under den særlige skatteordning.Begrænsningen har ikke i sig selv noget at gøre med, om man har været ude afDanmark i et bestemt antal år. Eksempelvis vil en person, som aldrig har væretskattepligtig til Danmark, men som har haft væsentlig indflydelse på en danskvirksomhed inden for de seneste fem år, ikke kunne anvende den særlige skat-teordning, hvis vedkommendeansættes i den pågældende virksomhed.
2/2