Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2012-13
L 225
Offentligt
1258843_0001.png
1258843_0002.png
Ministeren
Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående UddannelserFolketingetChristiansborg1240 København K
I brev af 7. juni 2013 har udvalget efter ønske fra Rosa Lund (EL) stillet mig føl-gende spørgsmål:Spørgsmål nr. 13 (L.nr.225)Vil ministeren redegøre for, hvorledes studerende, der ikke optjener 60 ECTS-pointom året, vil blive stillet i deres videre studieforløb som følge af forslag til lov omændring af universitetsloven m.fl., herunder hvilke konsekvenser det vil have forstuderendes fortsatte indskrivning på et universitetsstudium, hvis de ikke gennem-fører fag og prøver svarende til 60-ECTS point, og de derudover mangler at beståprøver fra det foregående studieårSvarUniversiteternes bachelor- og kandidatuddannelser og den tilknyttede undervisningskal planlægges på en måde, sådan at de studerende kan gennemføre 60 ECTS-point om året, hvilket svarer til 1 års fuldtidsstudium. Sådan er det allerede i dag.Forslagets krav om tilmelding til 60 ECTS-point pr. år tager udgangspunkt i, at destuderende fremover skal følge fuldtidsnormen. Denne del af forslaget skal dermedbidrage til, at alle videregående uddannelser i højere grad tilrettelægges sådan, atde understøtter den studerendes mulighed for at gennemføre uddannelsen inden fornormeret tid. Det betyder, at studerende skal følge uddannelsesforløbet med deplanlagte fag og deltage i prøverne. Desuden skal alle studerende automatisk til-meldes til omprøver, da en eller flere ikke-beståede ordinære prøver bør indhenteshurtigst muligt med henblik på at undgå studietidsforlængelse.En studerende, der ikke har bestået en prøve, som vedkommende har deltaget i,skal alene deltage i en eller flere omprøver ud over de nye ordinære prøver, somden studerende er tilmeldt. Omprøverne vil i øvrigt som hovedregel ligge i direkteforlængelse af det netop gennemførte studieforløb.Det er således min klare forventning, at kun et mindretal af studerende, når de be-gynder på et nyt studieår, vil mangle at bestå prøver fra det foregående studieår.Har disse studerende fulgt undervisningen, vil den ekstra arbejdsbelastning bestå iat deltage i omprøven.

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Slotsholmsgade 10PostPostboks 21351015 København KTelefonTelefaxE-postNetstedCVR-nr.3392 97003332 3501[email protected]www.fivu.dk1680 5408
Ref.-nr.
13/021322-04
Side1/2
Forslaget vil derfor ikke få betydning for de studerendes fortsatte indskrivning,men de studerende vil skulle indhente eventuelle ECTS-point, som de mangler atbestå fra tidligere semestre.Universitetet skal dog bringe indskrivningen til ophør, hvis den studerende er af-skåret fra at fortsætte uddannelsen, fordi den studerende ikke har deltaget i ellerbestået de prøver, der indgår i førsteårsprøven på bacheloruddannelsen, eller hvisden studerende har opbrugt sine prøveforsøg.Sådan er det allerede i dag, men forslaget giver som noget nyt universiteterne mu-lighed for at bestemme, at de prøver, som indgår i førsteårsprøven, allerede skalvære bestået inden udgangen af første studieår efter studiestart. Det gælder, uansetom den studerende på dette tidspunkt har gennemført sine tre prøveforsøg.

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Med venlig hilsen
Morten Østergaard
Side2/2