Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2012-13
L 225
Offentligt
1259047_0001.png
1259047_0002.png
Ministeren
Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående UddannelserFolketingetChristiansborg1240 København K
I brev af 10. juni 2013har udvalget efter ønske fra Rosa Lund (EL) stillet mig føl-gende spørgsmål:Spørgsmål nr. 18 (L.nr.225)Kan ministeren udelukke, at man ved at fjerne muligheden for faglig suppleringmed SVU for personer, som har en MVU, opnår at MVU’erne slet ikke kan opta-ges på en række beslægtede kandidatuddannelser, hvor de tidligere ville have kun-net optages på baggrund af faglig supplering?Svar
11. juni 2013

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Slotsholmsgade 10PostPostboks 21351015 København KTelefon3392 97003332 3501[email protected]www.fivu.dk1680 5408
Det primære formål for denne del af lovforslaget er at afskaffe suppleringen, der desenere år har nået et uacceptabelt omfang.Forslaget ændrer ikke på, at det er det enkelte universitet, der fastsætter adgangs-kravene til de kandidatuddannelser, som universitetet udbyder.Der skal som en konsekvens af forslaget udvikles flere kandidatuddannelser, somer mere målrettede til professionsbachelorer med henblik på, at disse bachelorerkan optages uden supplering. Flere af tiltagene forudsætter, at universiteterne, pro-fessionshøjskolerne og erhvervsakademierne indgår i tæt samarbejde. Forslaget omat fjerne muligheden for at få SVU til supplerende uddannelsesaktivitet med hen-blik på at opfylde adgangskrav til kandidatuddannelser er en konsekvens af forsla-get om at ophæve universiteternes udbud af supplerende uddannelsesaktiviteter.I forhold til SU foreslås ingen ændringer, idet de omtalte aktiviteter, der hidtil erblevet udbudt efter § 5 i universitetsloven og efter lov om åben uddannelse, i forve-jen ikke berettiger til SU.Det er efter min mening rimeligt at sige, at når man har valgt at blive optaget påf.eks. en bestemt bachelor- eller professionsbacheloruddannelse, så har man truffetet valg, der betyder, at det ikke er alle kandidatuddannelser, man efterfølgende kanfå adgang til. Det betyder, at unge, inden de søger optagelse på en bachelor-/professionsbacheloruddannelse, bør søge og modtage vejledning og informationom, hvilke muligheder for videreuddannelse hver enkelt bachelor-/professionsbacheloruddannelse giver adgang til, og herunder hvilke fag der skalvælges i løbet af bacheloruddannelsen for at få adgang til en bestemt kandidatud-dannelse.
TelefaxE-postNetstedCVR-nr.
Ref.-nr.
13/021363-03
Side1/2
Regeringen ønsker at skabe bedre sammenhænge i det videregående uddannelses-system og ikke at færre med en professionshøjskoleuddannelse tager en kandidat-uddannelse.
Med venlig hilsen
Morten Østergaard

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Side2/2