Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 35
Offentligt
1179977_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 16. november 2012Sagsnr.: 15511Dok.nr.: 460700
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 9. november 2012stillet følgende spørgsmål nr. 5 (L 35) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Erling Bonnesen (V).

Spørgsmål 5:

”Ministeren bedes redegøre for, hvilke begrundelser der foreligger for, at registrering afsprøjtefører og sprøjte skulle sikre rent grundvand.”

Svar:

Registrering af oplysninger om, hvem der har udført sprøjtningen, og hvilken sprøjteder er anvendt, vil, som det også er anført af Landbrug og Fødevarer i deres høringssvar,øge jordbrugers opmærksomhed på, at sprøjteføreren har den nødvendige uddannelse,og at de anvendte sprøjter er godkendt ved syn.Med lovforslaget sikres det således i højere grad end tidligere, at det sprøjteudstyr, deranvendes, er i god stand og derfor kun udbreder den nødvendige dosis sprøjtegifte på detiltænkte områder. Dette både til grundvandet og jordbrugers bedste. Det sikres endvide-re i højere grad end tidligere, at der er fokus på, at dem, der udfører sprøjtningen, harden nødvendige viden til at kunne udføre sprøjtningen under størst mulig hensyntagentil både afgrøder og grundvand.Derudover bidrager registrering af de ekstra oplysninger til en mere effektiv og målret-tet kontrol, hvilket alt andet lige også bidrager til at sikre rent grundvand.
Mette Gjerskov
/Lars O. Hansen